Menu Premium

Sony staat open voor cross-platform functies

Samuel Boyd 16/03/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Eergisteren maakte Microsoft bekend dat het ontwikkelaars de functie gaat bieden om cross-platform multiplayer te verwerken in hun games met ‘andere netwerken’ buiten Xbox Live. Hiermee legt Microsoft de bal bij Sony, gezien de Xbox-ontwikkelaar het wel ziet zitten om Xbox-spelers tegen PlayStation-spelers te laten spelen. Sony heeft hier nu positief op gereageerd en staat open voor cross-platform functies.

Gelukkige PC-gamers kunnen in Rocket League al samen spelen met PlayStation 4-spelers, terwijl de functie er voor Xbox-spelers aan zit te komen. Er is echter nog een barrière tussen de Xbox One en PlayStation 4. Adam Boyes van Sony laat in een interview meer weten over hoe Sony naar deze barrière kijkt. “Voor ons is het niet nieuw, cross-play is al vaak voorgekomen tussen PlayStation en PC en we staan hier dus zeker open voor” aldus Boyes. Hij benadrukt echter dat cross-platform functionaliteiten een keuze zijn die gemaakt moet worden door de ontwikkelaars en uitgevers.

Bovendien zijn er technische moeilijkheden die komen kijken bij dit soort functionaliteiten. Boyes geeft aan dat Sony meer tijd nodig heeft om uit te vogelen hoe dit precies moet gaan werken. Voorlopig wordt er gelukkig helemaal niets uitgesloten: “Onze uitgevers kennen hun zaken goed, dus we willen altijd kijken naar nieuwe kansen en mogelijkheden.” Ook gaf hij aan dat het met games als Grand Theft Auto V en Diablo 3 bijvoorbeeld al mogelijk was om savegames van de Xbox over te brengen naar de PlayStation 4, en vice versa.

Zie jij cross-play in de toekomst een grotere rol innemen in games? Discussieer er op los in de comments!

Bron: GameInformer

Sony staat open voor cross-platform functies

Sony staat open voor cross-platform functies

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch