Menu Premium

Sony patenteert een Move controller met temperatuur veranderingen

Gamekings Redactie 14/10/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Sony patenteert een Move controller met temperatuur veranderingen om nog een dimensie toe te voegen aan gameplay. Er wordt hard gewerkt in gamesland om de speler meer te betrekken bij de game. Sinds de ‘dawn of man’ zijn ontwikkelaars al bezig met bijvoorbeeld virtual-reality brillen, camera’s en 3D TV’s. Niets leek écht aan te slaan, want de gamer leek toch het liefst op de bank te hangen met een controller.

Maar toen was daar Nintendo met de Wii en eindelijk was er een vernieuwende manier van gamen die daadwerkelijk succesvol was. Uiteraard konden de concurrenten niet stil blijven zitten en al gauw kwamen er Kinects en Moves om van Nintendo’s succes te snoepen. Sony doet er nu nog een schepje bovenop met een Move controller met warmte-sensor en temperatuur elementen.

Wat willen ze er mee gaan doen in de dagelijkse praktijk? Tijdens keiharde shooter-actie wordt de controller bijvoorbeeld heet als je geweer heet wordt. Als je gun oververhit raakt en blokkeert, blokkeert de controller ook. Vervolgens voel je wanneer ie afkoelt en kun je door met het ommaaien van vijandelijke soldaten, zombies of andere gamers. Of zombies gamers…

Als er een ontploffing in de buurt is wordt de controller warm, of als je geëlektrocuteerd wordt. Het zou realistischer zijn als de controller je dan elektrocuteert, maar dat mag waarschijnlijk niet van de Vereniging voor Huisvrouwen. Een ander voorbeeld is bijvoorbeeld het zoeken naar objecten. De controller wordt dan warmer naarmate je dichterbij komt, net als je vroeger op de basisschool speelde.

Als de controller registreert dat je handen te warm en zweterig worden dan koelt ie af, zodat je je controller in ieder geval niet Wii style in je LCD tv smijt omdat ie uit je handen glipt. Al met al een interessant initiatief. Gaat dit te ver? Wordt dit meer een afleiding in plaats van een toevoeging? Of zie jij het wel zitten?

Sony patenteert een Move controller met temperatuur wisselingen

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch