Menu Premium

Sony onthult mogelijk een nieuwe PS Vita vlak voor de TGS

Gamekings Redactie 18/08/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Nog maar heel weinig nachtjes slapen en dan is het eindelijk tijd voor de Gamescom in Keulen. Toch is dit niet het enige event waar we dit jaar wellicht toffe nieuwe shit gaan zien, want ook de Tokyo Game Show komt er nog aan. Het is bijna traditie om met nieuwe informatie naar buiten te komen nog vóórdat de events aan de gang zijn en het lijkt erop dat ook Sony dat gaat doen. Sony onthult mogelijk een nieuwe PS Vita vlak voor de TGS en de geruchten zijn dat ze flink gesleuteld hebben aan het apparaat.

We zijn het ondertussen wel gewend. Wanneer er een nieuwe console of handheld verschijnt, komt er binnen een bepaalde tijd een nieuw model van uit. Vaak zijn dit vooral cosmetische veranderingen en is er gelet op het stroomverbruik en bijvoorbeeld hoeveel herrie het apparaat maakt. Naarmate de tijd verstrijkt, is het namelijk makkelijker om dit soort techniek te verbeteren. Als er gekeken wordt naar de geruchten rondom de PlayStation Vita lijkt het erop dat het meer dan slechts de buitenkant is die op de schop gaat. Het RAM-geheugen van het apparaat, op het moment 512MB, wordt namelijk verdubbeld naar 1GB, als de geruchten waar blijken te zijn. Dit zou ervoor moeten zorgen dat de PlayStation Vita meer programma’s op de achtergrond kan draaien. Wel zou het geheugen dat er toegankelijk is voor games gelijk blijven. Daarnaast krijgt de handheld een groter scherm. Op het moment heeft de PlayStation Vita een vijf inch scherm en de potentiële opvolger zou uitgerust worden met een 6,3 inch variant, welke van de hand van Samsung komt. De resolutie zou wel op 960×554 pixels blijven, zoals nu ook het geval is.

Eerder gingen al de geruchten dat er wellicht een bundel zou komen waarin de PlayStation Vita bij de PlayStation 4 zit. Als je het mij vraagt, worden deze geruchten alleen maar waarschijnlijker. Het nieuwe PlayStation Vita-model zou namelijk qua design ook meer op de PlayStation 4 gaan lijken en dat komt goed uit als ze samen in een pakket komen. Binnen een maand zouden we moeten weten of de geruchten waar blijken te zijn, want de Tokyo Game Show is al op negentien september. Als Sony het dus bekend zou maken vóórdat deze in alle glorie aan de gang is, weten we het al binnen een maand!

Sony onthult mogelijk een nieuwe PS Vita vlak voor de TGS

Sony onthult mogelijk een nieuwe PS Vita vlak voor de TGS

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch