Menu Premium

Sony onthult de beschikbare apps voor de Europese PS4-launch

Karim Shehata 26/11/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Aan het einde van deze werkweek is het werkwoord ‘slapen’ voor veel gamers er waarschijnlijk een die uit het woordenboek geschrapt mag worden. Aanstaande vrijdag is namelijk de Europese lancering van de PlayStation 4, waardoor de ‘Thank God It’s Friday’-slogan deze week voor gamers zeer van toepassing is. Vanaf dat moment kan er namelijk aan de slag worden gegaan met niet alleen de console zelf, maar ook met enkele belangrijke games zoals Killzone Shadow Fall en onder meer de next-gen versie van Battlefield 4. Het zijn overigens niet alleen maar games die je gaat tegenkomen op het apparaat, want Sony onthult de beschikbare apps voor de Europese PS4-launch.

Zo kun je op 29 november aanstaande op je gemakje onder meer wat series checken op Netflix, maar ook kun je kijken of wij Nederlanders er in de internationale sport nog wat van bakken via de NOS Studio Sport-app. Sommige services en apps gaan echter aan onze neuzen voorbij, zoals onder meer de verschillende BBC-apps. Ook de Sony Video Unlimited-service is nog niet beschikbaar in Nederland vanaf de eerder genoemde datum, maar de Music Unlimited-app van Sony is wel gewoon beschikbaar voor de trotse Nederlandse bezitter van een PlayStation 4.

Wanneer je benieuwd bent naar alle applicaties die in Nederland beschikbaar zijn na de PlayStation 4-launch, kun je hieronder het lijstje checken:

  • Sony Music Unlimited
  • IGN
  • VidZone
  • Netflix
  • NOS Studio Sport
  • Ximon

Zo lanceert de PlayStation 4 in Nederland dus met een zestal aan apps. Het is echter niet ondenkbaar dat dit aantal snel wordt opgekrikt door Sony, want bijvoorbeeld een YouTube-app zou zeker niet misstaan op het apparaat. Daarnaast biedt een current-gen console in de vorm van de Xbox 360 veel meer apps, zoals onder andere FOX Sports, Pathé Thuis en de KPN Digitenne-app. Sony heeft nog niets aangekondigd over deze services, maar het is zeker niet ondenkbaar dat deze, ofwel vergelijkbare apps zo snel mogelijk hun weg zullen vinden naar de PlayStation 4. Er is overigens geen PlayStation Plus-abonnement vereist voor deze features, waar op de Xbox 360 en de Xbox One wél om een lidmaatschap voor Xbox Live Gold wordt gevraagd wanneer je een app wilt opstarten.

Sony onthult de beschikbare apps voor de Europese PS4-launch

Sony onthult de beschikbare apps voor de Europese PS4-launch

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch