Menu Premium

Sony koopt Gaikai voor 380 miljoen dollar

Gamekings Redactie 02/07/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Terwijl iedereen er nog lustig op los speculeert hoe de toekomst van console gaming er uit gaat zien, heeft VG247 onthuld hoe Sony daarover denkt. Met de aanschaf van Gaikai, een cloud gaming service, schaart Sony zich voor 380 miljoen dollar achter vele profeten die al langer het evangelie van ‘Cloud’ prediken. Andrew House, één van de bazen bij Sony, schildert ons alvast voor hoe de Sony-ervaring er uit gaat zien.

“Sony’s gebruikers zullen op elk moment en op elke plek waar een internet-verbinding is, met een verscheidenheid aan apparaten gebruik kunnen maken van een grote hoeveelheid content. Wisselend van adembenemende games met spetterende graphics, tot de in populariteit groeiende casual games.”

Gaikai oprichter David Perry is uiteraard één en al lof en nederigheid met 760 nieuwe Lamborghini’s in zijn achterzak: “Wij zijn vereerd Sony te mogen helpen om gebruik te maken van de krachtige interactieve cloud en ze te helpen met een groeiend ecosysteem van diensten. Wij zullen ontwikkelaars van nieuwe mogelijkheden voorzien en het bereik van deze diensten spectaculair uitbreiden. Wij zullen er zorg voor dragen dat de fabelachtige nieuwe ervaringen en andere geweldig content, mensen wereldwijd zal kunnen bereiken.”

Volgens de kenners wordt de koop als een belangrijke aanwijzing gezien hoe de console markt zich ontwikkeld in de volgende generatie hardware. Wat denken jullie? Zullen fysieke disks binnenkort slechts nog dienst doen als onderzetter of zal het zo’n vaart niet lopen?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch