Menu Premium

Sony kondigt nieuwe PS Vita-modellen aan

Gamekings Redactie 09/09/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dit zijn van die momenten dat je zegt “We wisten het!”, want de geruchten gingen al langer. Er werd namelijk al eerder verteld dat Sony goed nieuws voor ons in petto had en dat blijkt ook zo te zijn. Sony kondigt nieuwe PS Vita-modellen aan die een flink aantal veranderingen hebben ten opzichte van de originele handheld.

Deze morgen heeft Sony een persconferentie gehouden in thuisland Japan en daar deden zij een aantal aankondigingen. Het eerste verschil met het eerste PS Vita-model is dat het nieuwe model 20% dunner en 15% lichter. Daarnaast wordt het OLED-scherm vervangen voor een LCD-variant. Het OLED-scherm, welke ook veel gebruikt wordt in smartphones, verbruikt meer energie en door deze te vervangen met een LCD-scherm moet de batterij langer meegaan. Altijd goed nieuws, natuurlijk.

Verder komt de nieuwe PS Vita met een 1GB-geheugenkaart om al je savegames op te bewaren. Voor de liefhebber van verschillende kleuren is er ook goed nieuws, want naast zwart is de PS Vita nu ook in andere kleuren te verkrijgen. Dit zijn onder andere wit, lichtblauw, geel, roze en grijs. Mocht je zwart een saaie kleur vinden, heb je kleuren genoeg om uit te kiezen!

Wat opvallend is, is dat er alleen een WiFi-model beschikbaar wordt van de nieuwe generatie PS Vita. Toen de eerste generatie uitkwam, had je nog de mogelijkheid om te kiezen voor een 3G-model. Hierdoor kon je door middel van een 3G-abonnement ervoor zorgen dat je overal op internet kon met je PS Vita. Wellicht is dit een teken dat het een minder groot succes is geworden dan gehoopt was. In Japan wordt de handheld vanaf 10 oktober beschikbaar, maar er is nog niet bekend of wij ook binnen niet al te lange tijd het nieuwe PS Vita-model in handen kunnen krijgen. We wachten af, want het zal vast wel een keer het geval zijn.

Sony kondigt nieuwe PS Vita-modellen aan

Sony kondigt nieuwe PS Vita-modellen aan

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch