Menu Premium

Sony heeft nog geen plannen voor een PlayStation 4 en PS Vita-bundel

Gamekings Redactie 03/09/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Met al het nieuws rondom de next-gen consoles is Microsoft de partij die de meeste tikken op de vingers krijgt. Het Amerikaanse bedrijf is namelijk niet geheel duidelijk in wat er allemaal met de Xbox One moet gebeuren en fans kunnen dit niet allemaal waarderen. Microsoft’s grootste concurrent, Sony, lijkt als lachende derde het strijdveld te vertalen, maar ook zij hebben wat duidelijkheid te geven. Eerder werd er door SCEE-president Jim Ryan gezegd dat ze wellicht hun aankomende console en laatste handheld in één doos gaan stoppen, maar nu vertelt Sony’s Fergal Gara iets totaal anders. Sony heeft nog geen plannen voor een PlayStation 4 en PS Vita-bundel als we hem moeten geloven. Wie heeft er nu gelijk?

De website EDGE had een aantal dagen terug een interview met Sony’s Jim Ryan, de man die CEO en president is van de Europese tak van PlayStation. In navolging van de Gamescom 2013 spraken zij hem over de PlayStation 4 en de PS Vita en zij stelden hem dan ook de vraag of deze twee gebundeld gaan worden tot een goed geprijsd pakket. “Het is iets dat we bespreken. Ik zeg niet dat we het gaan doen”, was wat hij vertelde. “Een manier vinden om zowel de PlayStation 4 als PS Vita aan de man te brengen is een logisch iets dat we moeten doen. Ze samen in een bundel stoppen is één optie, maar dan hebben we misschien wel een probleem wat de prijs betreft.” Het moge duidelijk zijn dat Ryan wel degelijk nagedacht heeft over de mogelijk, blijkt hieruit.

Volgens Fergal Gara, VP bij Sony, is het juist totaal niet het geval. “We hebben geen plan om de twee samen in een doos te stoppen”, aldus Gara. Volgens hem is het wel mogelijk dat winkels zelf een mooie deal maken als je de PlayStation 4 én de PS Vita aanschaft, maar vanuit Sony is dat initiatief er nog niet. Daarnaast zegt hij ook dat het een goede timing is dat de PS Vita een prijsverlaging krijgt en het wel degelijk goed nieuws is. Ondanks dat het niets te maken heeft met de aankomende release van de PlayStation 4 op 29 november, maar simpelweg komt doordat de productiekosten van de PS Vita met de tijd ook lager zijn geworden.

Het is een beetje tegenstrijdig dus. Laten we hopen dat ze er snel uit zijn bij Sony, want volgens mij zijn fans het er bijna unaniem over eens dat het een hele slimme zet zou zijn om de PS Vita en PlayStation 4 te bundelen voor een mooie prijs. Meneer Sony, als u dit leest: Het is een goed idee!

Sony heeft nog geen plannen voor een PlayStation 4 en PS Vita-bundel

Sony heeft nog geen plannen voor een PlayStation 4 en PS Vita-bundel

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch