Menu Premium

Sony heeft een EyePad Gaming Tablet gepatenteerd

Gamekings Redactie 16/02/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Sony heeft een EyePad Gaming Tablet gepatenteerd. Deze nieuwe tabletcontroller zou voor specifieke games of andere toepassingen van de console handiger zijn dan de Dualshock of Move. Gaat Sony zich ook wagen aan de tabletmarkt?

In het patent, dat vorige zomer is aangevraagd door Sony Computer Entertainment Europe, staat dat de huidige controllers volgens Sony handig zijn voor vele soorten games, zoals bijvoorbeeld shooters voor de Dualshock en dans games voor de Move. Voor andere soorten games of toepassingen die voor het entertainment systeem gemaakt worden, zou een tablet controller misschien handiger zijn.

De EyePad zal een “typische” tablet vorm hebben met meerdere verlichte gedeeltes die kunnen worden gevolgd door de PlayStation Eye (zoals de Move controllers dat hebben), twee stereoscopische (3D) camera’s en waarschijnlijk een touchpad. De twee camera’s zullen samen werken om de positie van de hand boven de controller te registreren.

Een goed voorbeeld van hoe de controller werkt, is de EyePet. De EyePad zal als verzorgingstafel kunnen dienen voor je EyePet. Kantel de controller omlaag en je diertje zal erop springen zodat jij hem of haar door de kamer kan dragen. De 3D camera’s kunnen je hand volgen als je jouw EyePet aait, dat belooft dus interactie op een veel realistischer niveau.

Iets anders wat heel vet is, is dat je een echt object op de pad zou kunnen plaatsen en deze zou kunnen digitaliseren om in een game of andere toepassing te kunnen gebruiken (ik zie hele vette en mogelijk zieke LittleBigPlanet levels in de toekomst). Naast alle toeters en bellen zullen ook de vertrouwde knoppen en de analoge sticks aanwezig zijn. Ook motion sensors, een speaker en een microfoon kunnen we, als we de tekening bekijken, op de EyePad vinden.

Omdat wij denken dat volgende week de PlayStation 4 wordt aangekondigd, is het niet vergezocht te denken dat de nieuwe controller voor dit platform zal verschijnen. Of we er de 20e wat van horen naast de PS4 aankondiging is onzeker. Voor welke games/toepassingen zou jij deze controller willen gebruiken?

Sony heeft een EyePad Gaming Tablet gepatenteerd

Sony heeft een EyePad Gaming Tablet gepatenteerd

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch