Menu Premium

“Sony gaat prijs en design van PlayStation 5 tijdens E3 2020 openbaren”

Lars Leeftink 19/11/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Xbox ging de strijd aan, PlayStation reageerde de laatste tijd met zijn eigen nieuws omtrent de next-gen console. Nu lijkt Sony het echter even wat rustiger aan te willen doen. Het lijkt er op dat tijdens de E3 van 2020 Sony en PlayStation de prijs en het design van de PlayStation 5 (iets wat Microsoft ook nog niet bekend heeft gemaakt) gaat openbaren.

De rem wordt ingetrapt

En misschien is dat, ruim een jaar voor de release, wel zo verstandig. Het nieuws kwam de laatste tijd bijna dagelijks op ons af. Eigenlijk sinds het vertrek van Shawn Layden barst het van de info met betrekking tot de PlayStation 5. Toeval of niet. Zo weten we onder meer dat de controller (komen we zo op terug) grote veranderingen door gaat voeren en dat PlayStation 5 backward compatible gaat zijn met games van de PlayStation 1, PlayStation 2, PlayStation 3 en PlayStation 4. Ook heeft PlayStation alvast de PS6, PS7, PS8, PS9 en zelfs PS10 voorzien van een trade mark. Want je weet maar nooit…

PlayStation 5 controller

Het patent is namelijk gelekt/verschenen op de site van een Japans patent office. Inmiddels is het weer verdwenen, maar de foto staat al lang en breed op het internet. Dit zou dus het uiterlijk moeten worden van de nieuwe PlayStation 5 controller. Hij lijkt, qua uiterlijk, veel op de Dual Shock 4.

Wat opvalt zijn onder meer de kleinere sticks, grotere triggers (adaptive triggers), een USB-C charging port en geen light bar. We kunnen natuurlijk niet met zekerheid gaan beweren dat dit de PlayStation 5 controller gaat worden, want er kan (zelfs als dit patent legit is) nog veel veranderen aan het uiterlijk van de controller. Laat staan dat we op basis van dit patent al kunnen zeggen wat de grootste technische veranderingen zullen zijn.

De kans lijkt redelijk groot te zijn dat we, net zoals de prijs en het uiterlijk van de PlayStation 5, tijdens E3 2020 meer te weten gaan komen over de controller. En aangezien ook Xbox nog veel moet aankondigen met betrekking tot zijn console (want tijdens XO19 werd dit niet gedaan) lijkt de E3 van 2020 enorm belangrijk te gaan zijn. Beide bedrijven lijken zich te focussen op een duel tijdens de E3 van 2020, en wij zijn helemaal voor.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch