Menu Premium

Sony en Microsoft verwerpen download-only consoles

Gamekings Redactie 30/05/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Sony en Microsoft zouden, volgens bronnen die “familiar with the matter” zijn, hebben overwogen om hun toekomstige consoles download-only (zonder disk-drive) te maken. De twee bedrijven hadden zich echter bedacht, en zodoende zouden wij, als de informatie klopt, ook met de next-gen machines ‘ouderwets’ gaan mogen kloten met disks.

Aangezien zulke bronnen niet altijd even betrouwbaar zijn, kun je deze info met een flinke korrel zout nemen. Dat betekent overigens niet dat deze bron niks interessants te zeggen had. Zo stelde de zegsman (of vrouw) namelijk dat de console-fabrikanten vanwege de wereldwijd inconsistente internetverbindingen het idee hadden geschrapt, en dat is op zich een geloofwaardig verhaal.

Niet iedereen heeft namelijk, zoals bijvoorbeeld wij in Nederland, supersnel internet, waarmee je binnen luttele minuten films en games kan downloaden. Terwijl de één dus in sneltreinvaart een game op de harde schijf heeft staan, moet de ander erop wachten alsof een postduif zonder richtingsgevoel een brief komt bezorgen. Dat is niet de ideale manier om met je klanten om te gaan.

Laten we in ieder geval hopen dat de info waar blijkt te zijn, want het is toch ook veel leuker om je games fysiek in huis te hebben?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch