Menu Premium

Sony bevestigt het sluiten van Zipper Interactive

Gamekings Redactie 31/03/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Sony sluit de deuren van SOCOM ontwikkelaar Zipper Interactive. Een statement die de PlayStation fabrikant aan GameInformer stuurde bevestigt de geruchten van afgelopen zondag.

Een klein weekje geleden schreef Kotaku dat er personeel ontslagen was bij Zipper. Ook meldde het bericht dat een aantal projecten van de ontwikkelaar niet zijn doorgegaan. We vreesden toen al voor de toekomst van de studio. Het duimen blijkt echter niet geholpen te hebben, want inderdaad: Sony trekt de stekker eruit bij hun first party ontwikkelaar.

Het statement aan GameInformer zegt dat de sluiting het resultaat is van een normale cyclus van “resource re-alignment”. Letterlijk vertaald betekent dat: “bron herschikking”, of “reorganisatie van bronnen”. Klinkt allemaal een beetje vaag inderdaad. Wat daadwerkelijk de reden was voor het sluiten van de studio blijft dus een beetje onduidelijk.

Degenen die nog dagelijks een online potje MAG, SOCOM 4 of Unit 13 spelen hoeven zich overigens geen zorgen te maken. De mededeling liet ook weten dat de desbetreffende titels nog volledig ondersteund zullen worden, inclusief de nieuwe Daily Challenges voor Unit 13.

Voor Zipper Interactive klinkt echter een droeviger verhaal: de deuren worden gesloten, de stekker gaat eruit.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch