Menu Premium

Sonic the Hedgehog krijgt een 3D-remake voor de Nintendo 3DS

Gamekings Redactie 30/10/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het spelen van oude games op nieuwe consoles is iets dat ontzettend populair blijft. In de geschiedenis van de game-industrie zijn er heel veel toptitels uitgekomen en het is zonde om deze in de vergetelheid te laten raken. Het voelt verfrissend als een oude titel in een nieuw jasje gestoken wordt en dat is wat Sega bij een aantal titels gedaan heeft om ze daarna beschikbaar te maken voor Nintendo’s laatste handheld. Ook Sonic the Hedgehog krijgt een 3D-remake voor de Nintendo 3DS en wordt vergezeld door een aantal andere titels die voor velen nog steeds het spelen waard zijn.

Vandaag is namelijk door Sega aangekondigd dat er in de aankomende tijd verschillende iconische titels uitkomen die volledig in 3D te spelen zijn op de Nintendo 3DS. De meest bekende daarvan is Sonic The Hedgehog, het eerste Sonic-deel uit 1991. Daarnaast worden ook Space Harrier, Super Hang-On en Ecco The Dolphin omgezet naar 3D-versies van zichzelf. In de tijd dat deze games uitkwamen, was er nog nooit gehoord van 3D en het kan er dan ook mogelijk voor zorgen dat het ontzettend verfrissend aanvoelt.

Niet alleen de opgenoemde titels krijgen 3D-remakes, want Sega maakte bekend dat het ook het geval is voor Galaxy Force II, Shinobi III en Streets of Rage. Als klap op de vuurpijl werd bekendgemaakt vanaf wanneer al deze 3D-remakes in de Nintendo eShop verkrijgbaar zijn. 3D Space Harrier en 3D Super Hang-On worden beschikbaar vanaf 28 november, en 3D Sonic The Hedgehog en 3D Altered Beast vanaf 5 december. Een week later, op 12 december, komen 3D Ecco The Dolphin en 3D Galaxy Force II naar de eShop. De laatste twee, Shinobi III en Streets of Rage zijn te verkrijgen vanaf 19 december.

Sega liet weten later nog meer bekend te maken over al deze 3D-remakes, wanneer de releasedata dichterbij zijn. Het duurt sowieso niet lang meer, dus waarschijnlijk laten ze snel van zich horen.

Sonic the Hedgehog krijgt een 3D-remake voor de Nintendo 3DS

Sonic the Hedgehog krijgt een 3D-remake voor de Nintendo 3DS

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch