Menu Premium

Sonic Adventure 3 is de werktitel van de nieuwe Sonic game

Gamekings Redactie 07/02/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Sonic Adventure 3 is de werktitel van de nieuwe Sonic game. Tenminste, als we de geruchten moeten geloven. En dat willen we! Want als er één franchise is die een behoorlijke reboot verdient… Sonic was afgelopen jaar al goed op weg met de terugkeer naar 2D en 3D.

In de tijd van WalkMans, Bassie en Adriaan en houten beeldbuistelevisies was SEGA nog een gerespecteerd consolebakker. Sonic The Hedgehog was het boegbeeld van hun eigen exclusieve software vloot dat het dominerende Nintendo het vuur aan de schenen moest leggen. De onmiskenbare kwaliteit van de Sonic franchise is ervoor verantwoordelijk dat massa’s gamers SEGA, maar vooral Sonic, voor eeuwig in hun harten hebben gesloten. Des te wranger is het dat de franchise zich lange tijd niet van z’n beste kant heeft laten zien.

In het jaar 1999 maakte Sonic op de Dreamcast de stap naar volwaardig 3D met Sonic Adventure dat ook nog een vervolg kreeg. Het was misschien niet dé verwoestende comeback waar de meesten likkebaardend op hoopten, maar toch een zeer onderhoudende razendsnelle platformer die flirte met RPG-elementen. Nu ik er over nadenk is dat misschien wel het moment dat Sonic in een complete identiteitscrisis belandde. De focus lag namelijk niet meer volledig op het snelle platformen.  Maar er is hoop aan de horizon!

De meest recente Sonic games, Sonic Colors en Sonic Generations, bewijzen dat er nog steeds potentie bestaat voor een briljante Sonic game. Volgens betrouwbare bronnen is een nieuwe Sonic game met de interne werktitel ‘Sonic Adventure 3’ in ontwikkeling. Yay! En volgens een ander gerucht horen we daar deze maand al meer over door een verwachte onthulling. Spannende tijden bij SEGA.

Aan de Sonic Adventure games op de Dreamcast denk ik met warme en wollige gevoelens terug. Gezien de kwaliteit van Sonic Colors en Sonic Generations vetrouw ik erop dat SEGA Sonic de briljante comeback geeft die hij verdient. Mocht dat gebeuren, dan ben ik bereid om SEGA een tijdperk van valse beloftes en verwaarlozing van Sonic te vergeven.

Is het einde van Sonic’s identiteitscrisis dan eindelijk in zicht?

Sonic Adventure 3 is de werktitel van de nieuwe Sonic game

Sonic Adventure 3 is de werktitel van de nieuwe Sonic game

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch