Menu Premium

SOCOM franchise is niet geschrapt

Gamekings Redactie 31/07/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

De welbekende SOCOM titels die door Sony worden uitgegeven, zijn zeker nog niet uitgestorven. Dat liet Sony Worldwide Studios president Shuhei Yoshida onlangs weten. Het verhaal is als volgt.

SOCOM is een third-person tactical shooter, te vergelijken met de Tom Clancy’s Rainbow Six games. Je bent lid van een elite eenheid en de opdracht is het uitschakelen van terroristen, gespuis en ander soort tuig van de richel.

In april van dit jaar zijn de deuren van Zipper Interactive voorgoed op slot gedaan. Juist ja, de deuren van de maker van de SOCOM games. “Het was een uiterst moeilijk beslissing”, aldus Shuhei-San. Meteen gingen er geruchten dat het gedaan was met deze serie, maar dat wordt nu dus officieel ontkent. Daarbij gaf hij meteen te kennen dat Sony nooit een franchise stop zet en hij nam Sly Cooper als voorbeeld van een franchise die ook nieuw leven is ingeblazen.

Blijkbaar mogen we in de toekomst dus nog SOCOM games verwachten, maar dan geproduceerd door een andere ontwikkelaar. Rustig afwachten, zullen we maar zeggen.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch