Menu Premium

Smite komt mogelijk naar de PlayStation 4

Samuel Boyd 18/02/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

De zogenaamde ‘multiplayer online battle arena’, ofwel MOBA, is de afgelopen jaren een bijzonder populair genre geworden. Games als DOTA 2, League of Legends en Heroes of the Storm hebben miljoenen spelers en gigantische toernooien. De MOBA-hype bestaat echter voornamelijk op de PC. Hi-Rez Studios probeert met hun game Smite ook de consolemarkt te veroveren met het MOBA-genre. Zo kwam Smite in augustus naar de Xbox One en zijn er nu geruchten dat de game naar de PlayStation 4 gaat komen.

De meeste MOBA’s hebben een traditioneel strategisch camerastandpunt vanaf boven, maar Smite laat zich spelen vanuit een third-person perspectief. Hierdoor is de game, in tegenstelling tot de andere MOBA’s, goed te besturen met een controller. De Xbox One-versie is al een tijdje uit en blijkt inderdaad goed speelbaar te zijn zonder toetsenbord en muis. Vandaag lekt PEGI, het Europese leeftijdsclassificatiesysteem, een leeftijdsadvies van de PlayStation 4-versie. De post is onderhand offline gehaald, maar het lijkt waarschijnlijk dat de game naar de PlayStation 4 gaat komen! De releasedatum stond echter voor vandaag, wat wel zeer onwaarschijnlijk lijkt.

In Smite heb je de keuze uit meer dan 60 goden en mythologische wezens. Zo kan je met Egyptische goden als Anubis en Osiris of met de Griekse Zeus en Artemis strijden in de verschillende arenas. Denk jij dat deze MOBA ook de consolemarkt kan veroveren? Discussieer er op los in de comments!

Bron: Eurogamer

Smite komt mogelijk naar de PlayStation 4

Smite komt mogelijk naar de PlayStation 4

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch