Menu Premium

Sleeping Dogs-developer United Front Games is niet meer

Mark Hoogland 18/10/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het ziet er naar uit dat United Front Games, de developer van onder meer Sleeping Dogs en diens geannuleerde spin-off Triad Wars, haar deuren gesloten heeft. Gisteravond begonnen de eerste geruchten de wereld in te sijpelen, en een tweet van een producer maakte het nieuws vandaag zo goed als definitief.

United Front Games werd in 2007 opgericht en kwam drie jaar later met hun eerste titel, de kart-game ModNation Racers. Waarschijnlijk ken je de studio echter eerder van Sleeping Dogs uit 2012. In deze ‘sleeper hit’ speel je een agent die in Hong Kong undercover gaat bij een criminele organisatie. De game combineerde een open wereld met een intrigerend verhaal, en werd overwegend enthousiast ontvangen. Niettemin vielen de verkoopcijfers tegen in de ogen van publisher Square Enix.

United Front werkte vervolgens enkele jaren aan een online spin-off van Sleeping Dogs, Triad Wars genaamd. Dit project werd echter eind 2015 geschrapt. Naast hun originele games verzorgde de studio ook de Xbox One-port van Tomb Raider: Definitive Edition en de overkoepelende interface van Halo: The Master Chief Collection. Sinds een maand was hun laatste titel, de competitive online brawler Smash+Grab in early access op Steam. Deze game is vanaf vandaag ook niet langer te verkrijgen.

Bron: DigitalTrends

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch