Menu Premium

SimCity spelers krijgen een game vanwege de server problemen

Gamekings Redactie 10/03/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is je vast niet ontgaan. SimCity, waar vele gamers al lang naar uitkeken, kwam afgelopen week uit. De enthousiastelingen doken na het kopen van de game direct achter hun PC, maar er stond voor velen een onaangename verrassing klaar. Er was een gigantische file van gamers die online wilden om hun stad in elkaar te knutselen. De servers waren overvol en veel gamers kregen dus een koude douche van Electronic Arts. Electronic Arts gaat die douche warmer maken, want SimCity spelers krijgen een game vanwege de server problemen.

Het probleem met de servers is inmiddels grotendeels opgelost. EA heeft de server-capaciteit met 120 procent omhoog gegooid en daarmee zijn het aantal problemen met ruim 80 procent gedaald. Komende week hoopt EA de laatste brandjes te blussen en de problemen volledig achter zich te laten.

Het is dus wel bekend dat SimCity spelers een PC game krijgen, maar welke dit gaat worden is afwachten geblazen. De game die beschikbaar wordt gesteld door EA is (uiteraard) een game uit de collectie van EA en wordt op 18 maart beschikbaar gesteld voor mensen die SimCity hebben geactiveerd.

“I know that’s a little contrived – kind of like buying a present for a friend after you did something crummy,” aldus Lucy Bradshaw, CEO van Maxis, “But we feel bad about what happened. We’re hoping you won’t stay mad and that we’ll be friends again when SimCity is running at 100%.”

Verder lieten ze weten dat ze gaan kijken naar een offline modus voor SimCity. Op het moment moet je per se online zijn om in de huid van burgemeester te kunnen kruipen. Lekker in de trein of in het vliegtuig je stad uit bouwen tot metropool zit er op het moment niet in. Misschien zien we daar in de toekomst verandering in en zit je wellicht ‘s ochtends met een aantal mede-burgemeesters in de trein te bouwen.

Uiteindelijk dus toch een happy end. SimCity spelers krijgen een PC game vanwege de problemen, iedereen kan aan de slag en wie weet zijn we straks niet meer afhankelijk van internet. Na een paar opstart problemen hebben alle burgemeesters hun plaatsen achter de PC ingenomen en er staat ze nog maar één ding te wachten: bouwen maar! Wat vindt jij van het excuus met de PC game?

SimCity spelers krijgen een game vanwege de server problemen

SimCity spelers krijgen een game vanwege de server problemen

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch