Launch Trailer voor Senua’s Saga: Hellblade II
There she is...
Nog geen account? Registreer hier
SimCity is sinds jaar en dag dé simulatie-game waarin het bouwen, onderhouden en verzorgen van steden centraal staat. Vele andere sims vonden hun inspiratie bij het eerste deel uit 1989, van tractor simulaties tot het immens populaire The Sims. Het nieuwste deel uit de serie ziet in maart pas het licht. Volgende weekend komt er nog een beta, maar er zijn nu al wilde toekomst plannen voor de game. Niet in de vorm van een uitbreiding of iets dergelijks, maar juist op een heel ander vlak, want SimCity gaat gebruikt worden voor educatieve doeleinden.
Naar aanleiding van een initiatief van de Amerikaanse overheid om meer mensen te enthousiasmeren voor technische studies, gaat EA samen met ontwikkelaar Maxis een speciale variant van SimCity opzetten. Net zoals in Nederland kampen ze in Amerika met een groot tekort aan hoogopgeleide bèta-studenten. Door middel van een aangepaste versie van SimCity, SimCityEDU genaamd, willen de universiteiten meer studenten aantrekken voor technische, onderzoek-gerichte-studies, maar ook studies voor game-ontwikkelaars.
Het geld en de mankracht die nodig zijn om de game zodanig aan te passen komen zowel van uitgever EA, als de nieuw opgerichte stichting GLASS Lab. Deze non-profit organisatie houdt zich enkel bezig met games voor educatieve doeleinden. Met een donatie van dik 10 miljoen dollar van onder andere het Bill & Melinda Gates Foundation kunnen ze in ieder geval goed beginnen. Hoe ze de games precies gaan gebruiken is nog niet duidelijk, maar meer informatie zal vrijkomen als de officiële website online gaat.
Toen ik, jaren geleden, op de basisschool zat waren er twee games die op de uit de oertijd stammende computers speelbaar waren, SimCity en een vage Aladin-platformer. Ook al was Aladin in die tijd nog redelijk ‘cool’, koos toch het merendeel van de leerlingen er voor om hun tijd in de stedenbouwer te besteden. Of het bouwen van steden, maar vooral het vernietigen van steden door middel van tsunami’s en Godzilla’s, toen al heeft bijgedragen aan de interesse voor technische studio’s is me niet duidelijk, leuk was het wel.
Alles verandert, de manier waarop we met elkaar omgaan, hoe we in het leven staan, maar ook de manier waarop we dingen opslaan. Interesse wekken voor bepaalde studies, of specifieke vakgebieden door middel van games is volgens ons een zeer welkome verandering. Hopelijk wordt het in Amerika een succes en kunnen wij binnen tien jaar een soortgelijke aanpak zien.