Menu Premium

Serious Sam 3: BFE verschijnt volgende week op Xbox Live

Gamekings Redactie 10/10/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vorig jaar op Steam, binnenkort op de Xbox 360. Serious Sam 3: BFE verschijnt volgende week op Xbox Live, op woensdag 17 oktober om precies te zijn. Croteam, Devolver Digital en Mastertronic zijn met die aankondiging naar buiten getreden vandaag.

Als er een prijs zou worden uitgevonden voor de FPS die zich het beste zou lenen voor een arcadekast, dan zou Serious Sam alle stemmen krijgen. Er zijn weinig shooters die zich kunnen meten met de old school adrenaline-rush dat een leger aanstormende, totaal geflipte monsters in Serious Sam biedt. Dat je mentaal volledig gesloopt bent na een uurtje knallen, zien de liefhebbers dan ook vooral als de legendarische kracht van de game.

En nu wordt al deze waanzin netjes overgezet naar de Xbox 360, in navolging van de HD-remakes van de vorige delen. De XBLA port zal de single-player, online co-op en split-screen coöperatieve campaigns, identiek aan de PC-versie bieden. Gelijktijdig met de release komt ook DLC beschikbaar. The Serious Sam: Jewel of the Nile campaign uitbreiding en alle multiplayer versus modes, zoals Deathmatch, Capture the Flag, Last Team Standing en My Burden worden gebundeld aangeboden.

Op Metacritic heeft de PC-versie van de game gemiddeld 72% gescoord onder de journalisten, wat toelaatbaar is, maar weinig bijzonders. Daar tegenover staat een indrukwekkende 84% onder de gamers, waarmee de game zich in de hoogste rangen van 2011 nestelt. Let daarbij wel op dat de van ADHD doordrongen teksten waarmee de game gevierd wordt menig psycholoog lijkbleek zou doen wegtrekken. Het is niet voor iedereen, zullen we maar zeggen.

Maar is je honger naar de ouderwetse FPS-actie van weleer onverminderd groot, en heeft Duke Nukem je in die zin maar matig kunnen bekoren, dan zou dit weleens de titel voor jou kunnen zijn. Dat gaat trouwens ook op voor mensen met een waardeloze woedebeheersing, een verstikkende relatie, een stinkende rotbaan of een chronisch overschot aan maniakale energie. Voor al deze mensen zou Serious Sam 3 weleens net de uitlaatklep kunnen zijn die ze nodig hebben. Voel jij je aangesproken?

Serious Sam 3 BFE verschijnt volgende week op Xbox Live

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch