Menu Premium

Bizar: SEGA stopt verkoop Judgment vanwege coke gebruik voice actor

Koos Mooten 13/03/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dat drugs taboe zijn in Japan is natuurlijk lang en breed bekend, maar dat een game gepulled wordt omdat een van de voice actors ooit een lijntje wit hebben genomen is vrij bizar te noemen. Het gebeurde SEGA met hun game Yakuza spin-off Judgment (Judge Eyes in Japan, Red.).

SEGA kondigde vandaag aan dat het de Japanse sales van Judgment stop heeft gezet. De reden hiervoor? Pierre Taki wiens gelijkenis en stem gebruikt wordt in de game voor het personage Kyohei Hamura is gearresteerd voor drugsbezit.

Cocaine is a hell of a drug

De 51-jarige Taki was in het bezit van een kleine hoeveelheid cocaïne en heeft dit zelfs ook al bekend. Het politieonderzoek is momenteel in volle gang en de Judgment-ster zou voor maar liefst zeven jaar achter tralies kunnen verdwijnen.

Het is niet ongewoon in Japan dat wanneer een publiekelijk figuur betrapt wordt met drugs dat al zijn publieke werk uit de maatschappij wordt gehaald. Momenteel heeft SEGA dan ook de verkoop van alle digitale en fysieke copies stopgezet en maakt het ook geen reclame meer voor de game. Het is nog onduidelijk of SEGA van plan is om dit op een later moment of na het eruit patchen en recasten van Kyohei Hamura de game opnieuw uit te brengen.

Yakuza voice actors kunnen geen nee zeggen

Vreemd genoeg is dit niet de eerste keer dat SEGA een populair karakter uit de Yakuza-serie heeft moeten recasten vanwege vermeend drugsgebruik. Dit gebeurde eerder namelijk met het karakter Tanimura, gespeeld door Hiroki Narimiya. Naast zijn werk voor Judgment is Pierre Taki te horen als Olaf van Frozen in de Kingdom Hearts 3 game.

Wij blijven de ontwikkelingen met grote interesse volgen en zijn dan ook reuze benieuwd naar het staartje rondom deze gehele affaire. SEGA zegt vooralsnog dat de game voor nu onbeschikbaar wordt gemaakt, het zou dus zomaar kunnen dat dit met een sisser gaat aflopen en de game alsnog in z’n huidige staat zal uitkomen.

Remember kids, just say no.

Rick James

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch