Menu Premium

Scuf Gaming en Microsoft sluiten licentiedeal

Mark Hoogland 15/10/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Scuf Gaming, het toonaangevende bedrijf achter customizable third party controllers voor PC en consoles, heeft licenties van zijn intellectuele eigendom verkocht aan Microsoft. Deze deal geeft Microsoft de mogelijkheid om gebruik te maken van Scuf’s innovatieve technologie en patenten.

Scuf Gaming is een bekende naam in de eSports-community. Sinds 2010 levert het bedrijf al accessoires en customizable controllers voor de hardcore gamers die aan een standaard controller niet genoeg hebben. Voorbeelden van Scuf-technologie zijn de extra paddles die aan de onderkant van  een Xbox-controller kunnen worden bevestigd, of de Control Disc die voor betere nauwkeurigheid zorgt. Door de deal met Microsoft is Scuf nu de exclusieve third party-partner van de Xbox Elite Wireless Controller, die eind deze maand verschijnt.

“We hebben altijd al de visie gehad dat de massa ook van onze innovatieve features en functies kon profiteren,” aldus Duncan Ironmonger, CEO van Scuf Gaming. “Meer dan 90 procent van de professionele gaming-top erkent het competitieve voordeel dat Scuf biedt, en we zijn blij dat Microsoft dit voordeel nu naar een bredere markt brengt met de Xbox Elite Wireless Controller.”

Ook Xbox-opperhoofd Phil Spencer is in zijn nopjes met de deal: “Scuf blijft de manier waarop gamers een controller gebruiken verbeteren, door de belasting voor de handen te verminderen en de gameplay te verbeteren. We zijn blij om met Scuf samen te werken en dit product naar de massa te brengen.”

Bron: Scuf Gaming

Scuf Gaming en Microsoft sluiten licentiedeal

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch