Menu Premium

Screenshots van Minecraft: Xbox 360 Edition update 14

Gamekings Redactie 20/02/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is al een paar maanden geleden dat we de laatste update hebben gedownload voor de Xbox 360-versie van Minecraft, maar nu is de volgende in zicht. Er zijn namelijk twee screenshots van Minecraft: Xbox 360 Edition update 14 onthuld door ontwikkelaar 4J Studios. Deze update moet vooral een betere user interface gaan bieden voor de Xbox 360-versie van Minecraft. Daarnaast wordt er wat nieuwe content toegevoegd aan de game.

De screenshots die we kunnen zien, laten hoofdzakelijk wat strakkere menu’s zien. De update zal ongeveer gelijk zijn aan versie 1.3.1 van de PC-versie. Dit wil zeggen dat we toevoegingen zullen zien als een Adventure-modus, waarin je bijvoorbeeld alleen blokken kunt mollen met het juiste gereedschap. Wanneer je dit niet doet, zoals bijvoorbeeld een boom slaan met je blote vuisten, dan krijg je noppes terug. Je kan ook geen huizen bouwen in de Adventure-modus, omdat het hierin gaat om overleven en exploratie. Je zult wel NPC villages tegenkomen en hier zit dan ook een leuk nieuw geintje in: trading!

Er zal een nieuw soort block in de wereld verschijnen: het Emerald block. Hier kun je, als je hem mined, Emeralds uit halen. Deze Emeralds hebben als belangrijkste nut dat je ze kunt ruilen met NPC villagers om je arsenaal aan te vullen. Je kunt er ook groene blocks van maken om mee te bouwen in de andere spelmodi, maar wie wilt er nou een groen huis?

Naast deze toevoegingen kun je ook in boeken schrijven (voor de literaire kunstenaars onder ons), die vervolgens door iedereen in de server kunnen worden gelezen. Onder de overige nieuwe items vallen Ender Chests, Cauldrons, Dispensers die Minecarts en boten kunnen uitspugen en Tripwire Hooks, waar je, in combinatie met Redstone, hele originele vallen van kunt maken voor ongewenste gasten.

Alsof dit nog niet genoeg was, heeft 4J Studios ook nog een screenshot uitgebracht van hun nieuwe City Texture Pack, waarmee je jouw maps een iets meer modernere look kunt geven. Daarnaast liet de studio nog even weten dat de Xbox One-versie van Minecraft goed op schema ligt, waardoor we binnenkort dus ook next-gen kunnen ‘Minecraften’. Voorlopig kan dit onder de Xbox-platformen alleen op de Xbox 360. Wanneer je dus een bezitter bent van een Xbox 360 en Minecraft, zal deze update je algehele spelervaring moeten gaan verbeteren.

Screenshots van Minecraft: Xbox 360 Edition update 14

Screenshots van Minecraft: Xbox 360 Edition update 14

Screenshots van Minecraft: Xbox 360 Edition update 14

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch