Menu Premium

Samurai Warriors: Chronicles 3 is aangekondigd voor de PS Vita en 3DS

Karen Koch 05/08/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Als je een beetje van Japanse hack-and-slashers houdt, ben je vast ook wel bekend met de Samurai Warriors-serie. De serie van Koei Tecmo valt namelijk in hetzelfde rijtje als bijvoorbeeld Dynasty Warriors, waarvan we in het Westen ook al meerdere games hebben gezien. Nu maakt Koei Tecmo bekend dat de Samurai Warriors-serie een nieuw deel krijgt. Samurai Warriors: Chronicles 3 is aangekondigd voor de PS Vita en 3DS in Japan.

Koei Tecmo is natuurlijk de ontwikkelaar met een specialiteit in historische actie-games. De ontwikkelaar is het brein achter titels als Dynasty Warriors en Samurai Warriors, maar heeft ook veel andere games op haar naam staan. De meesten hiervan zijn blijven steken in het land van de rijzende zon, maar in Europa heeft het bedrijf enkele titels gepubliceerd waarmee ze toch een reputatie hebben opgebouwd. Zo hebben ze onder andere de Disgaea-serie en Shin Megami Tensei: Persona 3 uitgebracht in Europa.

Eerder deze maand had een woordvoerder van Koei Tecmo al hints gegeven over een nieuwe titel die ze binnenkort zouden aankondigen. Hierbij liet hij ook meteen weten dat het de bedoeling was dat deze titel dit jaar nog zou verschijnen. Een snelle opvolger van Samurai Warriors 4 dus, want deze titel is ook pas dit jaar uitgekomen voor de PS Vita en de PlayStation 3 in Japan. Europese gamers kunnen later dit jaar ook met Samurai Warriors 4 aan de slag, niet alleen op PS Vita en PlayStation 3, maar ook op de PlayStation 4.

Samurai Warriors: Chronicles 3 zal maar liefst vijftig commanders uit Samurai Warriors 4 bevatten, dus even kennis maken met deze laatste titel zal geen kwaad kunnen. Daarnaast zullen er ook Hyper Attacks en Rage Attacks in Samurai Warriors: Chronicles 3 zitten en biedt de game meer ruimte voor eigen gecreëerde personages.

Samurai Warriors: Chronicles 3 is aangekondigd voor de PS Vita en 3DS, maar een aankondiging is nog geen releasedatum. Het enige dat tot nu toe bekend is, is dat ze deze game dit jaar nog in Japan willen uitbrengen. Of en wanneer deze naar Europese kusten komt, is niet bekend. Toch hebben Europese Samurai Warriors-fans niks te klagen, want vanaf 24 oktober kunnen ze in ieder geval aan de slag met Samurai Warriors 4 voor de PlayStation 3, PlayStation 4 en PS Vita.

Samurai Warriors: Chronicles 3 is aangekondigd voor de PS Vita en 3DS

Samurai Warriors: Chronicles 3 is aangekondigd voor de PS Vita en 3DS

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch