Menu Premium

Sales Ubisoft gedaald in eerste halfjaar fiscaal 2016

Mark Hoogland 04/11/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ubisoft maakte vandaag de halfjaarlijkse cijfers van het boekjaar 2016 bekend (lopend van 1 april tot en met 30 september j.l.). Uit deze rapportage blijkt dat de verkoop van games met 57 procent is gedaald ten opzichte van vorig jaar.

De gepubliceerde cijfers houden echter niet in dat Ubisoft zich nu grote zorgen moet gaan maken. De totale verkoop van ruim €207 miljoen mag dan fors minder zijn dan vorig jaar, dit bedrag is hoger dan wat de studio op voorhand had geanticipeerd – zo werd er in het tweede kwartaal ruim €20 miljoen meer verdiend dan de schatting van €90 miljoen. Het verschil met vorig jaar is ook simpel te verklaren door het uitblijven van een grote titel als Watch Dogs, die eind mei 2014 uitkwam.

Ubisoft-CEO Yves Guillemot is er verder van overtuigd dat zo’n 80 procent van boekjaar 2016 in de tweede helft (lopend tot en met 31 maart) verdiend gaat worden. Niet alleen vallen Assassin’s Creed Syndicate en Just Dance 2016 binnen deze termijn, ook volgen er nog zwaargewichten als Far Cry Primal, Rainbow Six Siege en The Division. Zolang geen van deze games wordt uitgesteld zullen de cijfers volgend jaar hoogstwaarschijnlijk een “stabiele jaar-op-jaar verkoop” tonen.

Het financiële rapport toont verder nog dat de verkoop van games voor PlayStation 4 twee keer zo hoog is als voor Xbox One. PC-verkoop vertegenwoordigt één vijfde van de totale sales (ten opzichte van 15 procent vorig jaar), en de digitale verkoop is gestegen van 27,8 procent naar 48,3 procent van de totale verkoop. Voor geïnteresseerden is hier het hele rapport in te zien.

Sales Ubisoft gedaald in eerste halfjaar fiscaal 2016

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch