Menu Premium

Rol Jay-Z bij NBA 2K13 uitgelegd door 2K

Gamekings Redactie 09/08/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Rol Jay-Z bij NBA 2K13 uitgelegd door 2K. In een gesprek met Complex spreekt 2K’s vice president van marketing, Jason Argent, zich uit over de bijdrage die Jay-Z als executive producer van NBA 2K13 zal vervullen. Het heeft volgens hem alles te maken met de cultuur van basketbal.

“Als je kijkt naar de NBA, het totale product, dan is basketbal zelf natuurlijk de motor daarvan, maar er komt veel meer bij kijken. Het is ook muziek, cultuur en vermaak. Precies die elementen willen we succesvol overbrengen naar onze game. Toen NBA 2K12 éénmaal in de winkels lag, zijn we met elkaar gaan brainstormen hoe we het volgende deel nog sterker kunnen maken. Vooral de wereld om basketbal heen kan beter dan tevoren terugkomen in de game. Elke keer wanneer we hierover spraken, kwam één naam naar voren: Jay-Z.”

“Wat we geweldig vonden om te horen, was dat Jay-Z een grote fan is van de game. Dat is enorm belangrijk voor ons. Jay-Z is daarnaast zelf als mede-eigenaar van the Brooklyn Nets al erg actief in de NBA. Maar buiten die werkzaamheden en het feit dat hij een icoon in de muziek is, is zijn bijdrage in de kunst, cultuur en creativiteit van een omvang en niveau die we graag terug zouden zien in onze volgende game.”

“Hij zal een integraal onderdeel vormen van ons totale team. Dit gaat niet om de promotie van Jay-Z, of onze promotie van hem. Het gaat om zijn creatieve bijdrage aan het proces. Je zult hem niet terugzien als hèt gezicht van al onze reclame-activiteiten of zoiets. (…) Het is belangrijk voor ons dat het geen gimmick wordt, de bijdrage moet authentiek zijn. Hem terugzien als een speelbaar karakter ofzo is niet iets waar onze focus ligt in dit spel. Het gaat om het grote artistieke plaatje dat hij en wij terug willen zien in NBA 2K13.”

Wat denk jij? Gaat het 2K games lukken om Jay-Z’s bijdrage op een integere en gepaste wijze onderdeel te maken van de game, of geloven wij dit soort praatjes niet meer anno 2012? Er worden op verschillende fora een hoop zorgen geuit dat Jay-Z zal doen met de NBA-reeks van 2K, wat bijvoorbeeld Ken Block deed voor Dirt 2 van Codemasters. Niet dat Dirt 2 massaal werd afgewezen, integendeel, er werd een flinke groep nieuwe liefhebbers mee aangeboord. Maar voor veel fans van het eerste uur was het toch de verdrietige breuk met de serieuzere games die de voorgaande delen waren, en de definitieve inzet naar een gecommercialiseerde ‘dumbed down’ versie voor de massa.

Deel jij dezelfde vrees voor de franchise, of zie je het wel zitten als de NBA 2K-reeks wordt opgepimpt met dure bling en rauwe beats? Laat het ons weten!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch