Menu Premium

Rockstar sluit studio Vancouver

Gamekings Redactie 10/07/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Rockstar schudt de kaarten van zijn personeelsbestand even stevig door elkaar. Enerzijds wordt het Toronto team uitgebreid en verhuisd naar een nieuwe studio in Oakville, Ontario. Anderzijds sluit de vestiging in Vancouver definitief zijn deuren. De studio in Vancouver was betrokken bij de ontwikkeling van Max Payne 3 en Bully, maar de sluiting van deze studio lijkt weinig te maken te hebben met de verkoopcijfers van deze games.

Het zal wellicht te doen zijn om de wortel  die de  overheid van Ontario voor de neuzen van Rockstar heeft gehouden. De verhuizing naar Oakville gaat namelijk gepaard met beloofde belastingvoordelen voor Rockstar en andere financiele ondersteuning. Toch onderschrijft Rockstar ook de creatieve toegevoegde waarde van de uitbreiding:

“Wij geloven dat een enkel groot Canadees team een enorme creatieve kracht kan zijn voor toekomstige projecten. We breiden het nieuwe samengestelde Canadese team daarom nog eens uit met 50 nieuwe mensen. Daarnaast zijn we erg verheugd over onze deelname aan het strategische partnerschap met de overheid van Ontario”, aldus VP of Publishing, Jennifer Kolbe.

Over de komende zes maanden zal de sluiting van de studio in Vancouver zich voltrekken, en krijgen de 35 personeelsleden de kans deel uit te gaan maken van het team van Toronto of een andere Rockstar Studio.

“Met de uitbreiding van Rockstar Toronto, waarmee we al ons Canadees talent onder een dak samenbrengen, onderschrijven we de ambitie om teams te bouwen die in staat zullen zijn games te maken van de wereldklasse waar Rockstar bekend om staat.”

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch