Menu Premium

Rocket League heeft 50 miljoen dollar aan inkomsten gegenereerd

Duncan Israel 17/12/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

De verslavende game van indiestudio Psyonix heeft een nieuw record behaald. Rocket League heeft namelijk 50 miljoen dollar aan inkomsten gegenereerd. Hiermee is het succes van de voetbal-racer nu ook op waarde te schatten. De game heeft de studio ten slotte ‘maar’ 2 miljoen dollar gekost.

Op het moment dat Psyonix de opvolger van ‘Supersonic Acrobatic Rocket-Powered Battle-Cars’ uitbracht wisten ze nog niet goed wat de game zou gaan doen. Pas toen ze een telefoontje van de filmstudio Universal Pictures kregen, waarin ze vroegen of de DeLorean uit ‘Back to the Future’ in de game mocht, had de studio door dat dit wel eens een grote hit zou kunnen worden. Zo’n groot succes als de game uiteindelijk geworden is, komt voor de studio echter als een complete verrassing.  Sinds de release afgelopen juli hebben volgens Psyonix 8 miljoen spelers zich geregistreerd voor de game op PC en PlayStation 4. De studio heeft hier zelf heel weinig promotie voor hoeven doen. De game werd namelijk snel verspreid door spelers op Youtube en Twitch en door hun enthousiaste ontvangst heeft de game zoveel mensen weten te bereiken en te binden.

Mocht je nog niet bij die 8 miljoen spelers behoren, de game is verkrijgbaar op PC en PlayStation 4 en zal volgend jaar ook naar de Xbox One komen.

Bron: Dualshockers

Rocket League heeft 50 miljoen dollar aan inkomsten gegenereerd

Rocket League heeft 50 miljoen dollar aan inkomsten gegenereerd

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch