Menu Premium

Retro City Rampage vanaf vandaag ook op Xbox Live

Gamekings Redactie 02/01/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

De maker van Retro City Rampage (Brian Provinciano) heeft gister op Twitter gezegd dat Retro City Rampage vanaf vandaag ook op Xbox Live beschikbaar is. Naast de PlayStation Vita, PlayStation 3 en de PC waar Retro City Rampage al te spelen was, kan dat dus vanaf vandaag ook op Xbox Live.

Retro City Rampage is een parodie en tegelijkertijd een ode aan het 8-bit tijdperk en games als de eerste twee Grand Theft Auto delen. Als speler ben je in deze arcade-game vrij om in een top-down open wereld chaos te veroorzaken. Het stelen van auto’s, schieten met geweren en meer van zulke ongein, waar je eigenlijk alleen maar in games mee weg komt, behoren tot de mogelijkheden. De game zit vol verwijzingen naar het 8-bit tijdperk en bevat veel andere jaren ’80 referenties.

De arcade game is gemaakt vanuit Provincino’s kelder en begon in 2002 als een hobby project. Hij ontwikkelde zijn eigen NES-development kit en wilde met zijn game GTA 3 nieuw leven inblazen. Onder de codenaam Grand Theftendo werkte hij jaren lang aan zijn game, maar voor de NES kwam ‘ie nooit uit. In 2007 werd het een PC-versie door middel van de hulp van een Pixel Artist en enkele Videogame composers en uiteindelijk werd de game uitgegeven door Vblank Entertainment.

Voor een klein bedrag is Retro City Rampage vanaf vandaag van Xbox Live te plukken. Lijkt deze trip down memory lane je wat? Of is dit niet veel meer dan wat referenties en achterhaalde gameplay?

Retro City Rampage vanaf vandaag ook op Xbox Live

Retro City Rampage vanaf vandaag ook op Xbox Live

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch