Menu Premium

Retail Xbox One’s worden mogelijk allemaal dev kits

René Janssen 17/02/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Volgens de website van The Verge is Microsoft van plan ontwikkelaars de mogelijkheid te geven de Xbox One om te toveren tot development kits. Dit zou al deze zomer gaan gebeuren, waardoor er mogelijk een stap wordt gezet wat betreft de Xbox One als app platform. Huidige Xbox One apps zullen het blijven doen, maar Microsoft is van plan in november over te stappen op universele apps.

Meer hierover zal bekend worden gemaakt tijdens de Build Conference komende april, een conference die vooral op developers gericht is. Afgelopen juli zag de toenmalige vice president van Xbox, Marc Whitten, het al in zijn glazen bol: de mogelijkheid om elke Xbox One te gebruiken als development tool. Er bestond zelfs al een soort van development kit versie op Xbox One consoles eind 2013, welke met een reeks van buttons indrukken in te schakelen was, zoals een Reddit-gebruiker destijds liet zien. Microsoft raadde dit echter ten strengste af, want het zou wel eens schade aan de console toe kunnen brengen volgens het bedrijf.

Volgens The Verge is Microsoft nu bezig de app development-mogelijkheden op de Xbox One uit te breiden. Momenteel zal dit al gebeuren voor een select groepje ontwikkelaars, maar aangezien een preview van de software development kit al gepland staat in mei, zou het best eens kunnen dat alle developers deze zomer al zouden kunnen gaan beginnen aan het ontwikkelen van hun apps.

Het worden volgens Microsoft universele apps. Tenminste, in de zin dat ze op alle Microsoft-apparaten te gebruiken zouden zijn. Alleen computers, telefoons, tablets en consoles die op software van Microsoft draaien gaan deze apps dus ondersteunen. Vanzelfsprekend gaan Windows 10 apps dus ook op de Xbox One werken, iets wat niet als een hele grote verrassing in de oren klinkt.

Volgens de baas van Xbox, Phil Spencer, zal het komende besturingssysteem die dit alles mogelijk maakt op de Xbox One terecht komen via een software update. Universele Xbox One apps zouden volgens The Verge ergens rond november komen. Neem het echter allemaal nog wel met een korreltje zout, aangezien Microsoft zelf nog niets officieels de deur uit heeft gedaan.

Stel, al deze opties worden mogelijk: wat vind jij daar dan van? Laat het ons weten in de comments!

Bron: The Verge

Retail Xbox One's worden mogelijk allemaal dev kits

Retail Xbox One’s worden mogelijk allemaal dev kits

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch