Menu Premium

Resident Evil 6 DLC vanaf de disc is gratis

Gamekings Redactie 11/10/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is een week van positief DLC nieuws. Eerst was er de DLC voor Borderlands 2 die een week eerder verscheen dan gepland, en nu is er positief nieuws omtrent de eerste DLC van Resident Evil 6. Al mag dit positieve nieuws best met een korreltje zout genomen worden. De Resident Evil 6 DLC vanaf de disc is gratis, maar eigenlijk heb je er natuurlijk al voor betaald.

Het komt steeds vaker voor, je koopt een game voor de volledige prijs en denkt eigenaar te zijn van alle bitjes en bytejes die zich op de disc bevinden. Wat blijkt, de eerstkomende DLC staat op de disc waar jij al voor gelapt hebt, maar toch wordt er nog geld voor gevraagd. Veel gamers voelen zich bedrogen als de DLC al op de disc staat, maar het is natuurlijk wel makkelijk om te concluderen dat dit enkel is gedaan om op een simpele manier wat extra geld te vangen. Wij gamers maken het ontwikkelaars en uitgevers ook niet makkelijk, het ene moment aanbidden we ze alsof het op aarde wandelende goden zijn, en het andere moment maken we ze uit voor kapitalistische geldwolven.

Je kunt het ook van de positieve kant bekijken, als de DLC al op de disc staat hoef je hem in ieder geval niet meer te downloaden. Nu beschikt bijna elk Nederlands huishouden wel over minimaal 1Mb downloadsnelheid, dus maakt het voor ons niet zoveel uit. Maar in grote delen van Amerika is het internet bij lange na niet zo luxe als wij het gewend zijn. Daar kan het wel of niet hoeven downloaden van de DLC wel degelijk veel uitmaken. En als je dan moet betalen voor extra content dan wil je die natuurlijk wel zo snel mogelijk kunnen spelen.

Capcom geeft in ieder geval gehoor aan de boze reacties van gamers en maakt de DLC nu gratis beschikbaar. Je kunt als je Resident Evil 6 gekocht hebt en misschien al zelfs uitgespeeld hebt, je nogmaals door hordes zombies worstelen, maar nu op de allermoeilijkste stand: No Hope. Ook is Ada Wong’s campaign nu direct vanaf het begin speelbaar in zowel solo als co-op mode. Je hoeft dus niet eerst de andere drie campaigns uit te spelen om aan de slag te kunnen met misschien wel de meest boeiende van de vier. Want zeg nu zelf, slacht jij liever zombies met een vent of met een in strakke leren broek gehulde vrouw?

Voor de tweede DLC van Resident Evil 6 moet je wel gewoon betalen, maar deze staat dan ook niet al op de disc. Vind jij het belachelijk of juist normaal dat je moet betalen voor DLC die al op de disc aanwezig is?

Resident Evil 6 DLC vanaf de disc is gratis

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch