Menu Premium

Remedy Entertainment werkt aan multiplayer games

Samuel Boyd 16/09/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Remedy Entertainment is een studio die voornamelijk bekend is van hun singleplayer avonturen. Onder andere Alan Wake en Quantum Break, maar ook het klassieke Max Payne, zijn gemaakt door deze ontwikkelaar. Vandaag laat Remedy via een blogpost weten dat zij zich in de toekomst niet enkel zullen richten op singleplayer, maar ook gaan werken aan multiplayer games.

De blogpost is geschreven door Mikael Kasurinen en Sam Lake, de Game Director en Creative Director van Remedy Entertainment. Zij laten weten dat de focus op singleplayer in de toekomst verlengd gaat worden naar multiplayer. In de post wordt onder meer duidelijk dat de multiplayer aspecten waarschijnlijk terug te vinden zullen zijn in de vorm van co-op. De blog stelt namelijk:

“We will always strive to be the best storytellers we possibly can, and we want these stories to be shared and elevated through players’ cooperation. We believe that a multiplayer experience combined with Remedy’s unique world-building provides an exceptional environment for that.”

Naast de singeplayer van Crossfire 2, is Remedy momenteel bezig met de ontwikkeling van een nog onaangekondigde game. Of deze onbekende titel al multiplayer gaat bevatten is twijfelachtig. Northlight, Remedy’s eigen game-engine waarop ook Quantum Break is gemaakt, heeft namelijk nog geen multiplayer functionaliteiten. Met de blogpost opent Remedy dan ook meteen een vacature voor een Lead Network Programmer die multiplayer support in de engine moet gaan bouwen.

Kijk jij al uit naar de toekomstige multiplayer games van Remedy, of geniet jij meer van singeplayer games? Bespreek het in de comments!

Bron: VG24/7, Remedy Blog

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch