Menu Premium

Releasedatum van de DayZ standalone staat vast

Gamekings Redactie 24/06/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Je hebt gisteren in de preview kunnen zien dat Boris een releasedatum probeerde te peuteren uit de man die DayZ demonstreerde. Goed geprobeerd, maar dat kreeg hij niet voor elkaar, “The game is done when it’s done” was het antwoord dat hij kreeg. Voor iedereen die dacht dat het dan nog een eeuwigheid zou duren is er goed nieuws. De releasedatum van de DayZ standalone staat vast, wat betekent dat de zombie apocalypse dichterbij is dan je denkt.

Ik denk dat DayZ wel hét perfecte voorbeeld is van hoe een ontwikkelaar goed kan omgaan met het stimuleren van creativiteit bij de community. Iets dat ooit begon als een ArmA 2 mod, groeide uit tot iets dat groot genoeg werd om door ontwikkelaar Bohemia Interactive Studio uitgebracht te worden als op zichzelf staande game. In DayZ is het de bedoeling om in een open wereld vol zombies te vechten voor je leven. Zoals het ook in ArmA 2 draait om realisme en tactiek, gaat het er in DayZ hetzelfde aan toe. Niet alleen de zombies zijn een gevaar voor je leven, maar de wereld zelf ook. Zo kan het zijn dat je botten breken na een val, je ziek wordt van vies water of knock-out gaat door een te lage bloeddruk.

Er zijn natuurlijk al veel mensen die DayZ als mod voor ArmA 2 gespeeld hebben, maar met ondersteuning van Bohemia Interactive zelf, moet de standalone nog beter worden. Om dit allemaal voor elkaar te krijgen kost het dan ook veel tijd. Dean Hall, de man achter DayZ, liet tijdens een presentatie weten dat ze ondertussen een releasedatum in gedachten hebben. Hij mag nog niet zeggen wanneer precies, maar liet wel doorschemeren dat het wellicht zelfs deze zomer al is. Ondanks dat het weer iets anders zegt, is de zomer al vier dagen aan de gang, dus de release komt wel heel dichtbij. Het zou fijn zijn als ze ook echt een datum noemen, maar sowieso is het goed nieuws dat het niet lang meer duurt.

Releasedatum van de DayZ standalone staat vast

Releasedatum van de DayZ standalone staat vast

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch