Menu Premium

Rayman Legends komt naar de consoles

Gamekings Redactie 07/02/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Rayman fans die aanvankelijk niet van plan waren een Wii U te kopen, hebben geluk, want de in eerste instantie Wii U exclusive Rayman Legends komt naar de consoles. Dit heeft Ubisoft vandaag bekend gemaakt. Iedereen, de PC-only gamer daargelaten, kan dus gaan genieten van het komende Rayman avontuur.

Ubisoft besloot de game ook uit te brengen voor de PlayStation 3 en Xbox 360, omdat veel van de Rayman fans de Wii U nog niet in huis hebben. Ubisoft wil iedereen de kans geven om, naar eigen zeggen, te kunnen genieten van deze game. Het gebeurt niet vaak dat een exclusieve- titel, toch naar de andere consoles komt. Uiteraard draait het hier niet alleen om fan-service, Ubisoft ziet de extra inkomsten van de Xbox 360 en PlayStation 3 versies natuurlijk ook wel zitten.

De vraag is echter wel hoe de unieke Wii U gameplay overgezet wordt naar de consoles. Op de Wii U is het namelijk zo, dat iedere speler een eigen game-ervaring krijgt, omdat iedere speler een andere opdracht moet uitvoeren om samen door een level heen te komen. Hoe dit gaat uitpakken op de 360 en PS3 krijgen we vast binnenkort te horen.

Dit verhaal heeft niet alleen positieve kanten. Dat een van dé Wii U titels nu ook naar de andere platformen komt is voor Nintendo namelijk wat minder. Nu is Rayman niet een titel waardoor veel gamers een Wii U in huis zullen halen, maar alle beetjes tellen. Vooral AAA-exclusives zoals Halo en Uncharted voor respectievelijk de 360 en de PS3 zorgen ervoor dat er voor een bepaalde console gekozen wordt. Nintendo verliest hierdoor wat van zijn aantrekkingskracht, maar ach, het zal wel goed doordacht zijn. Die Japanners zijn ook niet gek.

Alle console-gamers zijn dus happy, want iedereen mag op avontuur met Rayman en z’n vrienden. Het duurt echter wel nog een tijdje voor we aan de slag kunnen met Rayman Legends. De game ligt namelijk pas september 2013 in de winkels. Wat vind jij ervan dat Rayman Legends nu ook naar de PlayStation 3 en de Xbox 360 komt? En heb je eigenlijk überhaupt iets met die rare snuiter en z’n propeller-coupe?

Rayman Legends komt naar de consoles

Rayman Legends komt naar de consoles

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch