Menu Premium

PS Vita TV aangekondigd door Sony

Gamekings Redactie 09/09/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vandaag komt er een nieuwtje uit Japan overwaaien, waar Sony vanmorgen een persconferentie gaf. Er is namelijk PS Vita TV aangekondigd door Sony! Dit moet ervoor zorgen dat je alles dat op je kleine scherm te zien is, verplaatst kan worden naar je televisie.

De PS Vita TV is een apparaat dat je de mogelijkheid biedt om PS Vita-games te spelen op je TV. Heel veel PS Vita-titels zijn natuurlijk ook gewoon op de PlayStation 3 te spelen, maar mocht je deze niet hebben of te maken hebben met een PS Vita-exclusive, dan kan het heel tof zijn deze ook op groot scherm te spelen. Daarnaast heeft het apparaat de mogelijkheid tot PlayStation 4-remote play en om films en series te kijken.

Bij PlayStation 4-remote play heb je de mogelijkheid je PlayStation 4-games ook op je PS Vita te spelen. Bijvoorbeeld spelen op je TV, pauzeren en daarna verder spelen op je Vita. Heel handig als je een liefhebber bent van door je huis heen wandelen met je PS Vita in je handen. Ok kun je met het apparaat je Playstation 4-games spelen op een ander televisietoestel dan waar je PlayStation 4 staat. Verder behoren PSP-titels en klassieke PlayStation-games ook nog tot de mogelijkheid om op je televisie te spelen, net zoals met de PlayStation Portable destijds het geval was.
Sony heeft een lijst uitgegeven met welke games speelbaar zijn via PS Vita TV. Deze lijst bevat onder andere Mind Zero, Dead or Alive 5 Plus, Soul Sacrifice, Dragon’s Crown en Final Fantasy X & X-2 Remastered. Overigens zijn niet alle PS Vita-games speelbaar via de PS Vita TV, want sommige games hebben natuurlijk het touchscreen nodig om gespeeld te worden. Denk bijvoorbeeld aan het aankomende Tearaway van Media Molecule.

Het apparaat ondersteunt twee PlayStation 3-controllers, waardoor samen spelen ook mogelijk zou moeten zijn. Als de PlayStation 4 uitkomt, komt er een update zodat de PS Vita TV ook twee PlayStation 4-controllers ondersteunt. Wel zo handig, natuurlijk.

Het apparaat zal op 14 november uitkomen in Japan, maar het is nog niet duidelijk wanneer de PS Vita TV ook beschikbaar is voor ons Europeanen. We houden je op de hoogte!

PS Vita TV aangekondigd door Sony

PS Vita TV aangekondigd door Sony

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch