Menu Premium

PS Vita speelt meer PSP games af dan bekend is

Gamekings Redactie 25/02/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

De PS Vita is van zichzelf natuurlijk een prachtig apparaat. Een die ook de oude games van de PSP kan afspelen. Volgens Sony nog lang niet allemaal, maar zeker meer dan Sony nu officieel aangeeft.

De lijst met officieel speelbare PSP titels voor de PS Vita is natuurlijk langzaam groeiende, maar blijft wat karig. Gelukkig hebben verschillende gamers al uitgevonden dat er genoeg PSP games buiten deze lijst om, het ook prima doen op een Vita. Het enige wat je nodig hebt om deze ook op de handheld te krijgen is een PlayStation 3.

Het geheim zit het hem in het zoeken naar die games. Via het “Transaction Management” op een PSN account is de volledige lijst te zien van PSP games. Op deze manier zijn er dus veel meer games te (her-)downloaden naar de PS3. De store laat het daarna toe om deze te syncen met een PSP of een PS Vita.

Voor welke games dit wel en niet geldt is nog niet helemaal duidelijk. Er wordt lustig op los getest door de community, maar het feit blijft dat je door een simpel foefje ineens nog meer uit je splinternieuwe Vita kunt halen.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch