Menu Premium

Porsche auto’s zie je binnenkort ook in games die niet van EA zijn

Rens van Nerum 14/12/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het contract dat EA heeft met Porsche om exclusief Porsche auto’s in hun games te gebruiken wordt binnenkort be├źndigd. Dit betekent dat andere games die niet uitgegeven zijn door EA, nu ook de kans krijgen om met Porsche auto’s te scheuren.

Sinds het jaar 2000 had EA een contract dat ervoor zorgde dat EA als enige Porsche-bakken in hun games kon proppen. Als jij als andere publisher dit ook wilde, was dit niet mogelijk. Dit jaar word dit contract na 17 jaar echter verbroken en is het dus mogelijk dat de wagens ook in andere games tevoorschijn gaan komen. Het kwam wel vaker voor dat games als Forza Porsche wagens bevatte, echter waren dit altijd betaalde add-ons. Jij betaalde dus in principe dan de geleende licentie terug.

Het nieuws kwam naar buiten nadat de entertainment manager van Porsche, Sebastian Hornung, dit nieuws bevestigde op de Duitse site SpeedManiacs, toen de site de game Assetto Corsa naar boven haalde. Assetto Corsa is een game die eerder dit jaar uitkwam en ook Porsche auto’s bevat.

Is het voor jou goed nieuws dat Porsche auto’s nu mogelijk ook in andere games gaan verschijnen? Of interesseert het je geen hol? Laat het ons weten in de comments!

Bron: VG24/7

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch