Menu Premium

Sony toont de wereld de PlayStation 5 DualSense controller

Jan Johan Beldrok 07/04/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

PlayStation volgt een vrij apart traject als het gaat om de promotie van hun nieuwe console de PlayStation 5. Je hoort tijden niks en als je begint te wanhopen, gooien ze er opeens een brokje informatie uit. Zo ook dinsdagavond. Vanuit het niets werd er een blog online gezet op PlayStation.com. Of we even de nieuwe DualSense controller van de PlayStation 5 wilden verwelkomen. Nou… vooruit dan maar.

DualSense controller PlayStation 5 wordt nu naar developers verscheept

Op de blog begon Sony als volgt: “We’ve reached an exciting milestone with PlayStation 5, as we’re starting to ship our new controller in its final design to developers who are implementing its unique features into their games. But first, we wanted everyone in the PlayStation community to get a first look at the DualSense™ wireless controller, and hear our vision for how the new controller will captivate more of your senses as you interact with the virtual worlds in PS5 games. The features of DualSense, along with PS5’s Tempest 3D AudioTech, will deliver a new feeling of immersion to players.”

Nieuw design die controller kleiner en lichter moet maken

Klinkt veelbelovend, maar wat betekent het allemaal precies? Wat is er anders? Sony wilde een nieuwe controller ontwerpen die voort bouwde op de successen van de DualShock, maar ook de nieuwe features van de PlayStation 5 in zich had en kon bedienen. Een van de duidelijke wijzigingen tref je aan bij de triggers. Die hebben een andere hoek en ook kleine updates aan de grip. De DualSense controller is ook wat kleiner, lichter en handzamer gemaakt. En, godzijdank, de levensduur van de batterij is ook onder handen genomen.

 

‘Share’ is ‘Create’ geworden

Wat meteen opvalt is dat er geen Share knop meer is. Die is vervangen door een Create button. Sony: “With Create, we’re once again pioneering new ways for players to create epic gameplay content to share with the world, or just to enjoy for themselves. We’ll have more details on this feature as we get closer to launch.” De DualSense heeft ook een ingebouwde ‘microphone array’  die het gamers mogelijk maakt te chatten zonder een headset te hoeven gebruiken. Best handig als jet ons vraagt. Bijvoorbeeld als je even snel en kort wil chatten of een Franse klotekind wilt terecht wijzen.

De PlayStation controller is niet meer zwart…

En dan de kleuren. Niet schrikken. De PlayStation controller is niet langer zwart. Maar wit met zwarte gedeeltes. We willen hier niet beweren dat het nu op een Xbox controller lijkt, maar het is wel even wennen. De light bar die naast de de touchpad zit, zorgt er voor dat ook de kleur blauw zich aan het pallet toevoegt. Deze verrassende kleurstelling zorgt ervoor dat de DualSense, precies zoals Sony het zegt, echt een totaal andere look & feel heeft. Wat vinden jullie er van? Mooi, lelijk, gaat wel? Laat het weten in de comments.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch