Menu Premium

PlayStation 5 zou PS1, PS2, PS3 en PS4 backward compatibility hebben

Lars Leeftink 17/10/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is voorlopig niet meer dan een gerucht, dus doe ermee wat je wil. Het lijkt er echter wel op dat Playstation 5 backwards compatibility heeft met betrekking tot PlayStation 4, 3, 2 en 1-games. Dat zou wat zijn!

Back in time

Dat lijkt dus mogelijk te gaan zijn met de nieuwe console. Fans vroegen hier al een tijdje om en het lijkt er nu, ondanks dat het nog niet officieel is, toch echt van te gaan komen. Waarschijnlijk gaat het zelfs wel wat verder dan dat menig fan gedacht had. Zelfs games die op de PlayStation 1 speelbaar waren, lijken straks ook speelbaar te zijn op de PlayStation 5. We kunnen zat games opnoemen die de moeite waard zijn om, met betere graphics, te spelen. En er zullen zeker gamers zijn die hier heel blij van zullen worden. Bij Microsoft is dit natuurlijk al mogelijk (Xbox 360 en originele Xbox consoles) en PlayStation heeft zijn tijd genomen om dit voor elkaar te krijgen. Echter lijkt het er nu op dat er dus backward compatibility mogelijk zal zijn op de PlayStation 5. Hoe gaaf is dat!

PlayStation komt op gang

Want het is nou niet zo dat het nieuws met bakken binnen aan het stromen was. De laatste paar weken is het echter bijna elke dag wel raak. Xbox had natuurlijk al een flink voorschot genomen, maar PlayStation is sinds het vertrek van Shawn Layden helemaal los aan het gaan met nieuwe informatie over de nieuwe console. Eind 2020 zal de console, net zoals Project Scarlet, in de winkel liggen.

Welke games van de PlayStation 1, PlayStation 2, PlayStation 3 of/en PlayStation 4 zijn voor jouw games die je op de PlayStation 5 wel eens zou willen spelen. Welke games heb je eventueel gemist of wil je nog een keer ervaren met betere graphics en misschien aangepaste controls? Laat het weten in de comments hieronder!

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch