Menu Premium

PlayStation 4 gebruikt de DualShock 4 controller

Gamekings Redactie 21/02/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Zojuist heeft Sony de nieuwe controller getoond op de persconferentie. Sony heeft eerder al aangegeven dat ze van de huidige controller afstappen en iets nieuws te bieden had voor de PlayStation 4. De PlayStation 4 gebruikt de DualShock 4 controller voor hun nieuwste console.

Eerder deze maand verscheen er al een gelekte foto op het internet, waarop de nieuwe controller te zien zou zijn. Deze foto komt aardig in de buurt van wat Sony ons tijdens de persconferentie heeft laten zien. De DualShock 4 vertoont zowel verschillen als overeenkomsten met de gelekte foto. Zo ziet DualShock 4 er gestroomlijnder uit en de triggers zien er iets kleiner uit. Verder is de DualSchock 4 een flink stuk groter dan zijn voorganger, mede dankzij het touchpad in het midden van de DualShock 4.

De DualShock 4 is overigens veel geavanceerder dan de huidige DualShock controller. Zo bevat de DualShock 4 een touchpad, sharebutton, lightbar, stereo camera en tot slot, ja er komt toch nog een eind aan al die gadgets, een suspend/resume button. Veel van deze gadgets spreken voor zich, maar er zijn er ook een aantal waar nog vraagtekens bij ons gamers opkomen. Hoe het uit gaat pakken, moet allemaal in de komende maanden gaan blijken. Nu kunnen we er nog maar weinig over zeggen.

De nieuwe controller biedt dus veel functies, maar zit jij als gamer daar op te wachten? Heb je liever een basic-controller? De hoofdfunctie van een controller is en blijft uiteraard gamen.

PlayStation 4 gebruikt de DualShock 4 controller

PlayStation 4 gebruikt de DualShock 4 controller

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch