Menu Premium

PlayStation 3 is vijf geworden in Europa

Gamekings Redactie 23/03/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Hiep, hiep, hoera! De PlayStation 3 is vandaag vijf jaar geworden in Europa. Op vrijdag 23 maart 2007 konden Europese gamers eindelijk helemaal los gaan met de console van Sony.

De launchtitels die we daarbij voorgeschoteld kregen waren onder andere Resistance: Fall of Man, MotorStorm en Ridge Racer 7. Sindsdien zijn er vele exclusieve top games bij gekomen, zoals God of War 3, Killzone 2 en 3, Heavy Rain, het langverwachte Gran Turismo 5, en natuurlijk niet te vergeten: de meer dan epische Uncharted serie. Maar we hebben uiteraard ook nog wat lekkers om naar uit te kijken: wat dacht je bijvoorbeeld van de komende The Last of Us, Dust 514 of The Last Guardian? Ik zie weldegelijk nog een mooie toekomst voor de console van Sony met deze games.

Ondanks het feit dat er tijdens de release een peperduur prijskaartje aan de console hing (maar liefst 599 euro, ka-ching!), wist de PS3 in twee dagen tijd sinds release toch 600.000 keer over de toonbank te gaan in Europa. Op 30 september 2011 stond de teller van wereldwijd verkochte PS3-consoles op 62 miljoen. De cijfers liegen er niet om: het gaat zeker niet slecht met de krachtpatser van Sony. Een mooie verjaardag toegewenst!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch