Menu Premium

Plattegrond E3 2019 ziet er wat schraal uit

Jan Johan Beldrok 20/05/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

De plattegrond van de E3 2019 is dit weekend op de site van E3 geplaatst. Wat betekent dat we kunnen bekijken welke booths we straks allemaal gaan bezoeken. JJ was er als de kippen bij om even door de virtuele hallen te struinen en kwam tot de volgende slotsom: ‘Het is allemaal wel wat schraal deze keer’.

We gaan niet voor de College Competition en de Unreal Garden naar LA

De E3 draait om de twee grote hallen, de West Hall en de South Hall. En je merkt hier duidelijk dat het karakter van de E3 aan het veranderen is. Waar deze twee hallen een paar jaar terug helemaal bezet waren door grote namen en feitelijk vrijwel alle Tripple A publishers aanwezig waren, daar staan er nu namen als E3 Esports zone, de College Competition, Indiegade en de Unreal Garden. Super tof natuurlijk, maar daarvoor gaan we niet naar Los Angeles toe.

 

Gemis PlayStation, EA, Xbox en Activision/Blizzard hakt er hard in

Overigens wisten we natuurlijk al wel dat het wat minder ging worden met de E3 2019 zelf. De afwezigheid van Sony PlayStation, Xbox, EA, Activision/Blizzard zou dit jaar behoorlijk diepe kraters in het totaalaanbod gaan slaan. Maar als je de plattegrond voor het eerst ziet, dan komt het gemis van deze grootmachten opeens heel hard aan.

Dit  alles wil overigens niet zeggen dat de E3 dit jaar geen feestje gaat worden. Ten eerste maken wij overal een feestje van. En ten tweede staan veel van die partijen nu buiten de beurs. En daar zijn we gewoon bij. En dan is er nog een voordeel. Vroeger was het onmogelijk om alle krenten uit de E3-pap te halen. Eenvoudigweg omdat er te veel krenten waren als iedereen aanwezig was. Dit jaar is dat duidelijk anders en kunnen we ons echt focussen op dat wat er toe doet.

 

 

 

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch