Menu Premium

‘Plague Tale Innocence sequel is in ontwikkeling’

Hylke Haagsma 05/12/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Als we het laatste gerucht mogen geloven dan is er een vervolg onderweg voor het goed ontvangen Plague Tale: Innocence. Het gerucht komt van XboxSquad, een Franse website. De game zou aangekondigd worden in 2020 en uitkomen in 2022. Een next-gen titel dus, en als wij kijken naar wat Asobo Studio voor elkaar wist te boksen met hun eerste echte grote game, kunnen wij niet wachten wat ze uit de nieuwe Xbox en PlayStation kunnen persen.

Nog geen bevestiging voor een tweede Plague Tale

Focus Home, de uitgever van de game, wil nog geen bevestiging geven, uiteraard. Ze zullen over een nieuwe game praten wanneer de tijd rijp is. Hier is hun officiële statement:

“Focus Home Interactive and Asobo are very proud of the critical and public reception of A Plague Tale: Innocence, and the sales. We’re delighted to have received a solid number of awards and nominations, including for Best Narrative at the Game Awards next week. We want to pursue our efforts to make sure the game gets even more attention from players and we will thus keep promoting that title as it deserves.”

“Of course, we announced last year we are partnering with Asobo for a future project but never confirmed if it was a sequel to A Plague Tale or not – and will give more details on that title when the right time comes.”

Een sequel zou geen verassing zijn, de game werd met groot enthousiasme ontvangen en ook de verkoopcijfers vielen zeker niet tegen.

A Plague Tale: Rise

( Kijk uit voor spoilers!) In het laatste hoofdstuk van A Plague Tale: Innocence zie je Amicia en Hugo door straatjes van een klein dorpje lopen. Amicia speelt een spelletje met haar slingshot en wint een appel voor Hugo. Vervolgens worden ze geweigerd bij een markt ( om mysterieuze redenen?) en gaan ze naar hun rijtuig om daar Lucas en hun moeder te ontmoeten. Het gezelschap rijd weg bij het dorpje en langzaam zien we een zee verschijnen aan de horizon. Terwijl de muziek speelt zien we de kust steeds beter in de verte, er zijn zelfs ook boten te zien.

Ja, dus? Hoor ik je denken. Het feit dat ze naar de kust met boten gaan zegt toch niks? Nee op zich zelf niet nee. Maar Focus Home Interactive, de uitgever van de game, hield recentelijk een evenement waarbij het een aantal toekomstige projecten teasde. Met een afbeelding lieten ze zien dat Asobo Studio ook weer een volgende game ging maken. De afbeelding van de tease zegt op zichzelf nog niet zo veel maar als je de afbeelding dan naast het laatste shot van A Plague Tale: Innocence legt dan zie je een overeenkomst. Het lijkt dezelfde boot te zijn.

Komt er een tweede en mogelijk zelfs een derde deel?

Mogelijk hebben Focus Home en Asobo hier dus al eerder op een stiekeme manier onthuld dat er al een sequel voor A Plague Tale: Innocene in de maak is. Is dat niet genoeg bewijs voor je? Het rode stuk stof wat in het water drijft op de teaser afbeelding lijkt enorm veel op het jasje wat Hugo aan heeft in de game, het is dezelfde kleur.

De gehele eerste game gaat over Amicia die “zorgt” voor Hugo, ze houd hem veilig in een gevaarlijke wereld waar de inquisitie en de ratten hen constant proberen te vermoorden. “Care. Rise. Defy.” Hebben we het “Care” gedeelte in de eerste game gezien en gaan we nu richting Rise en Defy? Toen de game werd onthuld heette de game nog simpelweg “The Plague.” Een tijdje later werd het de huidige titel, het lijkt erop dat de makers toen al op een serie mikte die uit meerdere delen bestaat.

Mogelijk krijgen we dus een tweede deel, zou jij dat graag willen van Asobo of zie je liever een nieuwe IP van ze?

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch