Menu Premium

Peter Molyneux vond pensioen verleidelijk na zware periode in 2015

Duncan Israel 03/02/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Peter Molyneux wilde, na ruim 33 jaar actief te zijn geweest in de game-industrie, een punt achter zijn carrière zetten. Dit nadat hij een zware periode in 2015 achter de rug heeft gehad. Dit vertelt hij in een interview met Eurogamer.

Na het schandaal dat vorig jaar aan het licht kwam, van zijn ‘What’s inside the cube?’-game, waarbij de winnaar van de game een prijs zou winnen die zijn leven zou veranderen, brak de hel los voor Molyneux. De winnaar, de toen 18-jarige Bryan Henderson, heeft nu 5 jaar na zijn overwinning nog steeds geen prijs mogen ontvangen. Het balletje ging toen rollen voor Molyneux, de ene beschuldiging na de ander. Op een gegeven moment werd hem in een interview met Rock, Paper, Shotgun gevraagd of hij een pathologische leugenaar is, omdat hij zijn beloftes niet waarmaakte. Op een dag kon hij de druk niet meer aan en wilde de oud Fable-ontwikkelaar ermee stoppen.

Desondanks ging hij door met zijn werk voor 22cans. Hij besloot een tijdje niet meer met de pers te praten en zich volledig op zijn projecten te richten. Bijna een jaar na die beslissing, is de beste man na eigen zeggen “herboren”. Zijn nieuwe game Godus Wars heeft daar een grote rol in gespeeld. De RTS-variant op het eerder verschenen Godus is nu verkrijgbaar als Early Access-titel op Steam en loopt volgens Molyneux goed. Dit geeft de man de kracht om door te gaan met wat hij al 33 jaar leuk vindt om te doen, het maken van games.

Bron: Eurogamer (1) (2)

Peter Molyneux vond pensioen verleidelijk na zware periode in 2015

Peter Molyneux vond pensioen verleidelijk na zware periode in 2015

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch