Menu Premium

PC-versie van GRID 2 krijgt mod-ondersteuning

Gamekings Redactie 09/08/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Toen GRID 2 in mei uitkwam, was er al zat te doen in de game. Er is alleen één ding dat een game onsterfelijk kan maken, of in ieder geval de levensduur van een game enorm kan verhogen: mod-ondersteuning. De PC-versie van GRID 2 krijgt mod-ondersteuning en wij zijn enorm benieuwd naar de creativiteit van de community.

In vorige versies van de game werden modificaties niet toegestaan uit angst voor valsspelers. Vooral bij online matches, maar ook bij het bijhouden van tracktijden en achievements in de singleplayer is het natuurlijk logisch dat Codemasters wilt dat wij niet de nummertjes kunnen veranderen naar ons voordeel. Hierdoor werd het spel, als er modificaties in sommige bestanden werden aangetroffen, niet meer opgeslagen.

Codemasters liet in een community post-update weten dat zij ook wel begrijpen dat niet elke modificatie een poging is om andere spelers in de weg te zitten en dat modders gewoonweg een game op hun eigen manier willen spelen. Hun oplossing was om, als de game mods aantrof, een aparte savefile te laten aanmaken. Zo kan een modder van zijn mods genieten en wordt de integriteit van de online matches en zijn/haar vooruitgang in de vanilla-, ofwel niet gemodificeerde, game niet beïnvloed.

Codemasters heeft nog geen plannen gemaakt om de mods via Steam Workshop te laten verspreiden, maar het wordt wel nog intern besproken. De releasedate voor de patch zal waarschijnlijk ergens volgende week worden aangekondigd. Deze zal naast de mod-ondersteuning ook onder andere een “Hardcore”-playlist toevoegen en de level-cap naar 99 verhogen. Wij zijn tenminste enorm benieuwd naar wat voor creaties we te zien zullen krijgen!

PC-versie van GRID 2 krijgt mod-ondersteuning

PC-versie van GRID 2 krijgt mod-ondersteuning

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch