Menu Premium

PC-versie Quantum Break verschijnt niet op Steam

Karim Shehata 15/02/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vorige week kwam het nieuws naar buiten dat Quantum Break naar de PC komt. Alhoewel de geruchten al een tijdje gingen, reageerden spelers toch met verbazing op deze aankondiging. Nu gebeurt er nog iets opmerkelijks, want de game verschijnt alleen op de Windows Store en dus niet op Steam.

Het is natuurlijk niet heel gek dat Microsoft haar eigen games liever via een eigen distributieplatform uitbrengt, maar games als Halo: Spartan Assault zijn bijvoorbeeld wel te koop via Steam. In dit geval heeft Microsoft toch besloten om de game alleen op de Windows Store uit te brengen, waardoor nieuwe functies tussen Xbox en PC mogelijk worden gemaakt. Zo hoef je Achievements maar één keer te halen voor beide versies, terwijl al duidelijk was dat de game een cross-buy mogelijkheid heeft.

Overigens kwam het Microsoft op veel kritiek te staan om Quantum Break aan te kondigen voor de PC. De aankondiging op zichzelf was niet zo gek, maar meer de timing. Gamers op internet claimden een Xbox One te hebben gekocht voor deze game, terwijl ze nu ook gewoon de PC-versie hadden kunnen spelen. Xbox-baas Phil Spencer reageerde hierop door te zeggen dat hij een visie heeft waarin zoveel mogelijk mensen van Microsoft-games kunnen genieten.

Quantum Break kun je dus niet aanschaffen op Steam. Duik jij de Windows Store in om de game van Remedy Entertainment aan te schaffen?

Bron: Eurogamer

PC-versie Quantum Break verschijnt niet op Steam

PC-versie Quantum Break verschijnt niet op Steam

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch