Menu Premium

Origin op de Wii U is voorlopig onwaarschijnlijk

Gamekings Redactie 26/10/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Origin op de Wii U is voorlopig onwaarschijnlijk volgens Peter Moore van Electronic Arts. Er waren geruchten ontstaan dat Electronic Arts hun Steam-achtige programma Origin, dat je nodig hebt om hun games te spelen, ook op de Wii U gebruikt zou worden. Dit vermoeden werd gewerkt door een aangepaste User Agreement van EA.

Iemand die niets beters te doen had, of bang was voor South Park-achtige Human CentiPad taferelen, heeft de Agreement ook daadwerkelijk gelezen. Er staat nu een stukje in dat alle Electronic Arts games op de Wii U aan een Origin account gekoppeld moeten zijn. Vreemd genoeg roept Peter Moore nu dus dat er geen plannen zijn voor Origin op de Wii U: “We hebben daar geen mededelingen over gedaan.”

Hij gaat verder: “Origin blijft een PC-gebaseerde service, die nu ook snel op mobile ontwikkelt. We kijken naar de ontwikkelingen voor de komende jaren en zullen wel zien waar er vraag naar is. Maar op dit moment is Origin vooral heel erg PC en mobile gebaseerd.”

Dat ruikt een beetje naar onzekerheid over het succes van de Wii U, maar Moore meldt dat hij zeer nieuwsgierig is naar Nintendo’s nieuwe console en hoe die de nieuwe generatie consoles gaat inluiden.

Waarom Electronic Arts en Nintendo deze deal hebben gemaakt is nog een beetje onduidelijk, aangezien ze vervolgens om het hardst roepen dat er waarschijnlijk geen Origin op de Wii U komt. Vermoedelijk willen ze eerst de kat uit de boom kijken met betrekking tot de Wii U’s succes, voordat ze echt grote stappen ondernemen.

Dus voorlopig moet je blijkbaar alleen een Origin account aanmaken op de PC om daar je Wii U aan te linken, maar de matchmaking servers worden (nog) niet aan Origin gelinkt. Origin is niet geheel onbekritiseerd, dus wat denk jij? Ben je blij met Origins op je Wii U? Of doe je het liever zonder?

 Origin op de Wii U is voorlopig onwaarschijnlijk

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch