Menu Premium

Op de E3 wordt een nieuwe Final Fantasy onthuld

Gamekings Redactie 21/02/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Final Fantasy is vanaf deeltje 7 toch wel één van de games die PlayStation gezicht heeft gegeven. Square Enix deed menig aanwezige kwijlen op de PlayStation persconferentie, maar vooral teleurstellen. In plaats van nieuwe beelden kregen we dezelfde tech demo te zien, genaamd Luminous Engine, die op de GamesCom van 2012 al was getoond. Niet dat die er minder indrukwekkend om was, maar we hadden wel gehoopt op nieuwe in-game beelden. En ook een aankondiging bleef uit, pas midden dit jaar, op de E3 wordt een nieuwe Final Fantasy onthuld.

De Luminous Engine tech demo die we nogmaals te zien krijgen ruikt erg naar Final Fantasy dankzij de anime ogende en extravagant geklede karakters. Het voor de hand liggende vermoeden is bij deze bevestigd door de Square Enix pief. Er is een nieuwe Final Fantasy in ontwikkeling. Ietwat teleurstellend is het, dat Square Enix de ware onthulling van deze nieuwe RPG bewaart voor later dit jaar. Deze wordt namelijk op de komende E3 beurs onthuld. Het zal interessant worden of Square Enix de juiste focus weet te vinden. Met de laatste paar Final Fantasy games is deze, ooit door velen geprezen ontwikkelaar, veel terrein verloren aan de aan populariteit winnende westerse RPG’s. Denk bijvoorbeeld aan games als Fallout, Skyrim en Mass Effect. Aan de graphics zal het in ieder geval niet liggen, die zijn nauwelijks van de CGI uit de recente Final Fantasy’s te onderscheiden.

De hele wereld keek vanavond naar deze persconferentie, het was het ultieme moment om met iets groots te komen. Square dacht daar blijkbaar anders over, nouja dan wachten we nog maar even tot de E3. Benieuwd zijn we in ieder geval.

Op de E3 wordt een nieuwe Final Fantasy onthuld

Op de E3 wordt een nieuwe Final Fantasy onthuld

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch