Menu Premium

Ontwikkelaar 007 Legends wordt gedwongen tot ontslagen

Gamekings Redactie 23/11/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vandaag werd bekend dat Eurocom, ontwikkelaar 007 Legends wordt gedwongen tot ontslagen. Grote baas aldaar, Hugh Binns, heeft laten weten dat er iets minder dan 50 mensen zullen overblijven. Aangezien er op het moment meer dan 200 man werken mag het gerust een bloedbad genoemd worden. Hij brengt het nieuws op een minder grafische wijze:

“Eurocom ondergaat op het moment een re-organisatie die tot mijn spijt de meerderheid van onze werknemers overbodig maakt per vandaag,” aldus zijn statement. “Het gaat hier over veel ervaren, getalenteerde en zeer begaafde werknemers. Wij willen hen dan ook bedanken voor al hun harde werk en inspanningen.”

“We hebben gevochten om zoveel mogelijk banen te behouden, maar de sterk teruglopende vraag voor console games, resulterend in een aantal falende projecten voor de console, laat ons geen keuze meer. Eurocom behoudt een bestand van iets minder dan 50 werknemers om zich in de toekomst te richten op de mobiele media.”

Zonder iets af te willen doen aan de pijnlijke dag die niet alleen werknemers, maar ook hun gezinnen treft, laat één opmerking in het statement toch een nare smaak na. Wanneer de directeur de downsizing wijt aan algemene trends op de consolemarkt, voelt dat toch te gemakkelijk.

Met een gemiddelde metacritic score van 45% voor hun laatste game 007 Legend, zou de hand toch ook wel enigszins in eigen boezem gestoken mogen worden. Anno 2012 straft de consument ontwikkelaars keihard af voor een beroerde game die voor de maximale prijs in de winkels wordt gelegd. Daar is niks mis mee, en de studio komt vooral over als een slechte verliezer door daar veromfaaide kritiek op te geven.

Zonder dat de studio definitief ten grave wordt gedragen, komt met het vertrek uit de console-markt een einde aan een lange geschiedenis voor de ontwikkelaar. Al sinds 1991, toen nog op de NES, waren ze al actief. Zij werkten vooral aan ports van succesvolle franchises op andere systemen. Wel hebben ze de regie gehad over bijna alle James Bond games die in deze periode zijn uitgebracht. Ook GoldenEye 007 horen we je afvragen, de meest succesvolle bond-game ooit op de N64? Nee, die dan weer net niet, die kwam van Rare.

Dan resteert de vraag aan jou hoe erg het is voor ons dat Eurocom het toneel verlaat? Kon jij hun games altijd wel op waarde schatten of zie je liever een andere studio het eens een keer proberen met het Bond-materiaal?

Ontwikkelaar 007 Legends wordt gedwongen tot ontslagen

Ontwikkelaar 007 Legends wordt gedwongen tot ontslagen

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch