Menu Premium

OnLive ontslaat werknemers om faillisement tegen te gaan

Gamekings Redactie 18/08/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

OnLive ontslaat werknemers om faillisement tegen te gaan. Na enkele uren van rumoer en tegenstrijdige berichten, heeft OnLive gisteren officieel bekend gemaakt te zijn gekocht door een ‘newly-formed’ bedrijf.

Alle services en producten van de Cloudgaming provider, OnLive, die nu beschikbaar zijn en die in de toekomst beschikbaar zouden zijn, kunnen door deze overname blijven draaien. In de officiële verklaring staat dat het nieuwe bedrijf een ‘majority’ van de huidige werknemers over zal nemen, hoeveel werknemers dat precies zijn is nog onduidelijk. Het is wel duidelijk dat er meerdere OnLive werknemers al zijn ontslagen. Ook zegt het bedrijf het OnLive team in de toekomst te blijven uitbreiden.

Eerder vandaag liep de roddelmachine al op volle toeren, toen bekend werd dat een groot deel van de OnLive medewerkers ontslagen was. Game developer Brian Fargo startte de machine met een tweet waarin hij beweerde een e-mail te hebben ontvangen dat er meerdere ontslagen bij OnLive waren gevallen. Later kwam er zelfs een tweet voorbij waarin bevestigd werd dat er medewerkers van OnLive te zien waren die het hoofdkantoor verlieten met verhuisdozen onder hun arm.

Waar de problemen vandaan komen die hebben geleid tot deze catastrofe is nog onduidelijk. Een aantal weken geleden werd er nog aangekondigd dat OnLive zou gaan samenwerken met de op Android gebaseerde console Ouya. Niet echt een slimme move voor een bedrijf dat op het punt staat failliet te gaan.

Ach, de één zijn dood is de ander z’n brood, Sony’s Gaikai kan van dit nieuws alleen maar gelukkig worden. Ze mogen dan nog steeds concurrentie ondervinden van OnLive, deze zal door dit ‘slechte’ nieuws zeker afnemen en de positie van Gaikai sterker maken. 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch