Menu Premium

Nintendo verdient waanzinnig veel geld aan Pokémon GO

Rik Koning 12/07/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

De afgelopen week lijkt het eigenlijk nergens anders over te gaan, niet alleen binnen de gamesindustrie, maar zelfs in de mainstream media. Zo was onze Shelly gisteren nog te zien bij RTL Late Night en kan je dus wel stellen dat Pokémon GO zes dagen na de release al een waanzinnig fenomeen is geworden. Ondertussen zie je overal mensen over straat gaan op zoek naar nieuwe toevoegingen aan hun collectie Pokémon. Het komt misschien dan ook niet echt als een verassing, maar Nintendo verdient waanzinnig veel geld aan Pokémon GO!

Uit cijfers van SuperData, een bedrijf dat digitale omzet bijhoudt, blijkt dat Pokémon GO al meer dan twaalf miljoen euro op heeft gebracht sinds de release. Na minder dan een week is de game al meer verkocht dan welke Pokémon titel op mobiele platformen dan ook. Zo is er bijvoorbeeld al meer mee verdiend dan met Pokémon Shuffle Mobile, die al bijna een jaar op de markt is.

Volgens Joost van Dreunen – directeur van SuperData – is de komende periode van groot belang voor het succes van Pokémon GO. “De vraag is of de game het momentum vol kan houden en een loyale player base kan creëren. Net als elke mobile game zal het de kritieke periodes van 7, 30 en 90 dagen na de release moeten overleven zonder te veel spelers te verliezen,” aldus Van Dreunen.

“Mocht dit lukken, dan zou Pokémon GO wel eens voor een revolutie binnen de mobiele games-markt kunnen gaan zorgen. Aan de andere kant, mocht de game al snel in populariteit verliezen, dan kan het best zijn dat we simpelweg te maken hebben met het equivalent van een zomerhit binnen de muziekwereld,” zo stelt Van Dreunen.

Wat denk jij? Wordt Pokémon GO een nieuw hoofdstuk in de games historie, of zal iedereen er al snel uitgekeken raken?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch